1) Θεμιτή η αξίωση του Γιώργου Χατζιδάκι. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει τρόπο σκέψης (δικαίωμά του), μένει να κριθεί αν έχει δίκιο από νομικής άποψης. Καλώς ή κακώς, το νομικό κομμάτι υπερισχύει κάθε συναισθηματισμού.
Η GTP Touring Limited είχε απαντήσει ότι η διαχείριση των δικαιωμάτων δημόσιας εκτέλεσης των έργων του Μάνου Χατζιδάκιστις χώρες εκτός Ελλάδαςγίνεται μέσω των αρμόδιων Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης (PROs) και οι σχετικές άδειες έχουν εξασφαλιστεί κανονικά.
Κάποιος ή κάποιοι που γνωρίζουν αυτά τα νομικής φύσεως θέματα θα μπορούσε σίγουρα να διαφωτίσει αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο. Δε μπορεί να είναι τόσο πολύπλοκο.
Από κει και πέρα, στο καθαρά συναισθηματικό και υποκειμενικό κομμάτι.
Τόσο ο Θεοδωράκης όσο και ο Χατζιδάκις βίωσαν απαγόρευση στο έργο τους. Ο Μάνος μ’ ένα διαφορετικό τρόπο, μέσα από τον χυδαίο αυριανισμό και την εξαφάνισή του ακόμα και από τα κρατικά ραδιόφωνα την εποχή της παντοδυναμίας της πασοκάρας. Με αυτή την οπτική, ναι, κατηγορηματικά, “απαγορεύεται το απαγορεύεται”.
Πάντως, πιο έντιμο θα ήταν το “Εγώ είμαι ο διαχειριστής, εγώ κρίνω σε ποιον θα δώσω ή δε θα δώσω άδεια”. Καμία αντίρρηση ότι έτσι – κατά κάποιο τρόπο – ήθελε ο Χατζιδάκις. Όμως, η επικληση στη διαφύλαξη του έργου του σύμφωνα με την επιθυμία και την αισθητική του δημιουργού, σκοντάφτειπάνω σε Βουλγαράκη και Cosmote. Η πραγματικότητα πάντα είναι πεισματάρα.
Σε κάθε περίπτωση, μακάρι να είχαμε την πολυτέλεια να διαφωνούμε και να “μαλώνουμε” κάθε μέρα για τέτοια θέματα.
2) Οι νέοι αγρότες από 17.000 το 2021, έχουν φτάσει στις 6.500. Κόστος παραγωγής αυξημένο κατά 40%, μείωση της παραγωγής κόκκινου κρέατος κατά 30%.
Μια γαλάζια τετραετία ακόμα και στο τέλος της δεν θα υπάρχουν ούτε μπλόκα, ούτε κινητοποιήσεις, ούτε καταστολή με ματ.
Πολύ απλά, δεν θα υπάρχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι.Μόνο “αγρότες” τύπου Φραπέ, Χασάπη, Καλλιόπης.
Παρεπιπτόντως, Καλλιόπη, απεργία πείνας μπροστά (ή και μέσα) στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εκεί θα σε καταλάβουν και θα σε νιώσουν καλύτερα, θα είσαι σαν στο σπίτι σου. Στον Άγνωστο εκτός του ότι απαγορεύεται, θέλει ψυχή για να το κάνεις.
Η αυταπάρνηση για προσφορά και υπηρεσία στο κόμμα δε σταματάει. Χύνουν δηλητήριο, με κάθε ευκαιρία.
