+

ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Είδα ξανά τον ίδιο αγρότη να διαμαρτύρεται για να φύγουν από τα νησιά τα προϊόντα του.

Μόνο που για να φύγουν έπρεπε να σπάσει η απεργία των ναυτεργατών. Και οι ναυτεργάτες για να πάνε στον Πειραιά να διαδηλώσουν έπρεπε να σπάσει η απεργία του Ηλεκτρικού. Και ο οδηγός του Ηλεκτρικού φοβήθηκε να πάει στο χωριό του το Σαββατοκύριακο μη τυχόν και τον κλείσουν οι άλλοι αγρότες στα μπλόκα των Τεμπών. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχει και το χαρτί της επιστράτευσης και αν δεν πάει μια μέρα στη δουλειά μπορεί και να τον συλλάβουνε.

Ωραία κλείνει ο κύκλος. Και φυσικά όπως κάθε τέτοιος κύκλος είναι και αυτός φαύλος (ή και Φαήλος, το ίδιο κάνει).  

«Μη νοιάζεσαι, σφάζουν τους άλλους» έλεγε ένας πρόσφατος τίτλος στο Unfollow με εξώφυλλο αρνάκια κρεμασμένα στο τσιγκέλι. Στο τσιγκέλι των αγροτών είναι οι ναυτεργάτες και στο τσιγκέλι των αγανακτισμένων οδηγών θα είναι σε λίγες μέρες οι αγρότες. Όλοι αυτοί που φταίνε επειδή δεν μπορούμε να πάμε στις δουλίτσες μας.

Για πόσο ακόμα άραγε;
Εξάλλου σε λίγο θα έχουν επιταχθεί τα πάντα και θα είμαστε όλοι επιστρατευμένοι. Δε θα είναι δουλειά, θα είναι και τυπικά «θητεία». Βαριά κι ασήκωτη.

Καλοί πολίτες…

ΥΓ. Μια που μίλησα για το Unfollow, ακούσατε ότι ένας κύριος Μελισσανίδης απειλεί να σκοτώσει τον συνάδελφο Χαραλαμπόπουλο που έκανε το ρεπορτάζ για τις λαμογιές στο χώρο των πετρελαιοειδών; Μάλλον συνωνυμία ή κακόγουστη φάρσα θα είναι, ε; Τι λέτε;

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 09.02.2013