ΕΛΛΑΔΑ 11,72 €

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο άνθρωπος έβαλε μια τελευταία ρακή, πήρε τηλέφωνο την αδελφή του να την αποχαιρετίσει και απαγχονίστηκε. Ούτε την αγωνία ούτε την αναμονή άντεξε. Και τώρα εσύ πρέπει να αντέξεις τον Αδωνι να ισχυρίζεται ότι το φάρμακο ήρθε έγκαιρα, ότι λειτουργεί το σύστημα και ότι περίπου έφταιγε ο ίδιος που δεν πήγε στο ραντεβού… 

Και τελικά να φτάνεις να ελπίζεις να αυξηθεί η τιμή των φτηνών φαρμάκων ώστε να συμφέρει τις εταιρίες να τα εισάγουν.

Ελλάδα 11.72 ευρώ. Τόσο μπορεί να αξίζει η ζωή σου.  

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

—–

Ευτύχης Σαρτζετάκης, ξάδερφος του 72χρονου καρκινοπαθή που αυτοκτόνησε στην Κρήτη: «ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ»

Ο Ευτύχης Σαρτζετάκης, ξάδερφος του 72χρονου καρκινοπαθή που αυτοκτόνησε στην Κρήτη, μιλά για το ιστορικό της υπόθεσης, την ταλαιπωρία και τον Γολγοθά που αντιμετώπισε.

Όπως επισημαίνει, ήταν προγραμματισμένη η εξέταση με το Pet Scan για τις 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο η ημερομηνία άλλαξε, παρατείνοντας τους πόνους, το άγχος για την όλη διαδικασία αλλά και την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του 72χρονου.

Ο ίδιος τονίζει ότι δεν υπήρχε το φάρμακο που έπρεπε για να ξεκινήσει την χημειοθεραπεία, και  χρειάστηκε να φτάσουν μέχρι την Γερμανία για να βρεθεί το φάρμακο, ωστόσο το κακό είχε ήδη γίνει.

Τέλος αναφέρεται στην διάψευση του υπουργού Υγείας, που υποστήριξε ότι το φάρμακο υπήρχε και ότι το ραντεβού είχε κλειστεί αλλά εκείνος δεν πήγε, κάνοντας λόγο για ψεύδη, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε σε ένα νοσοκομείο όπως το ΠΑΓΝΗ να υπάρχει αυτό το φάρμακο, την ίδια στιγμή που υπάρχουν τουλάχιστον 100 ακόμα άνθρωποι στο Ηράκλειο οι οποίοι χρειάζονται το ίδιο φάρμακο.

«Παραγγείλαμε μόνοι μας τελικά 3 φιαλίδια προς 50 ευρώ το ένα, που έφτασαν από τη Γερμανία ακριβώς μετά την κηδεία του ανθρώπου μας. Θα τα δωρίσουμε πλέον στο νοσοκομείο για άλλους ασθενείς», λέει ο ίδιος.  

Γιάννης Τσικανδηλάκης, μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου: «ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΚΡΙΒΥΝΟΥΝ ΤΑ ΦΤΗΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ»

Ο Γιάννης Τσικανδηλάκης, μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μιλά για την έλλειψη σημαντικού φαρμάκου για τους καρκινοπαθείς που οδήγησε στην αυτοκτονία του 72χρονου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως τονίζει, είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλη την χώρα και είναι χρόνιο, σημειώνοντας ότι φάρμακα που δεν έχουν ζήτηση στην αγορά ή είναι πολύ φθηνά, δεν εισάγονται γιατί είναι ασύμφορο για τις εταιρίες. Έτσι, υπεύθυνο για την εισαγωγή τους είναι το κράτος, το οποίο όμως καθυστερεί πάρα πολύ για να προμηθευτεί αυτά τα φάρμακα, λόγω της γραφειοκρατίας.

Ο ίδιος σημειώνει ότι με βάση το παγκόσμιο σύστημα της ελεύθερης αγοράς, δεν μπορεί να νοείται πραγματικά δημόσια υγεία ενώ εκφράζει την άποψη ότι ίσως χρειάζονται αυξήσεις στην τιμή κάποιων παλιών και δοκιμασμένων φαρμάκων ώστε να υπάρχει οικονομικό ενδιαφέρον και να εισάγονται από τις εταιρίες.