ΕΙΔΗΣΕΙΣ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Για αυτό το Σάββατο μόνο ειδήσεις. Δεν χρειάζονται περισσότερα. Σε κάποιες περιπτώσεις αφορούν ανθρώπους δίπλα μου που τους συναντώ κάθε μέρα και που από τη μια μέρα στην άλλη αλλάζει η ζωή τους.

1. Με αλυσίδες από το Praktiker δέθηκε ένας εργαζόμενος στο πολυκατάστημα, όταν του ανακοινώθηκε πως απολύεται μετά από 20 χρόνια δουλειάς. Ο υπάλληλος, που ήταν διευθυντικό στέλεχος του καταστήματος της εταιρίας στον Ταύρο, διαμαρτυρήθηκε με αυτό τον τρόπο για την απόλυσή του, ενώ φώναζε από απόγνωση. Παρενέβη η αστυνομία και ο άνθρωπος ηρέμησε χωρίς, ωστόσο, να ανακληθεί η απόλυσή του από την εταιρία.

2. Σε απεργία πείνας προχωρά ένας ξενοδοχοϋπάλληλος στο Ηράκλειο Κρήτης διαμαρτυρόμενος για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων από το ξενοδοχείο στο οποίο δουλεύει. Ο Γιώργος Βενιανάκης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, παραμένει απλήρωτος από τον Αύγουστο, ενώ την Τετάρτη του ανακοινώθηκε πως θα πληρωθεί τον επόμενο μήνα και μόνο το δώρο των Χριστουγέννων. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι 40 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Themis Beach στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, λίγο έξω από το Ηράκλειο, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση σε πολλές τουριστικές επιχειρήσεις της Κρήτης μετά τη λήξη της θερινής σεζόν.

3. Πογκρόμ απολύσεων εξαπέλυσε στην Ολυμπιακή, στο Ηράκλειο, ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Μέσα σε λίγα 24ωρα ο αριθμός των ανέργων στην Κρήτη ανεβαίνει κατά τριάντα άτομα. Στην πρωινή πτήση της Olympic Air από Αθήνα την Πέμπτη, επιβάτες ήταν δύο μεγαλοστελέχη της εταιρίας. Μόλις προσγειώθηκαν στο Ηράκλειο κλείστηκαν σε ένα γραφείο και άρχισαν να καλούν τους εργαζόμενους της εταιρίας. Μέσα σε λίγη ώρα είχαν απολυθεί οι πρώτοι 10, ενώ φημολογείται πως μέχρι τη Δευτέρα θα χάσουν τη δουλειά τους 25 με 30 άνθρωποι. Η Μαρία, μία από τους απολυμένους, μου είπε το βράδυ της Πέμπτης πως είναι από το πρωί με τα ρούχα της δουλειάς. Ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει. Σε κάποιον άλλο, περίμεναν να ξεφορτώσει και τις τελευταίες βαλίτσες την ώρα της μεγάλης αιχμής και μετά του είπαν να μην ξανάρθει αύριο.

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 20.11.2010