ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η εικόνα από την τελετή εγκαινίων στον νέο αθλητικό χώρο του Καρτερού λέει πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να πει ένα απολογητικό post στα social media…

Το γεγονός ότι κανείς δεν σκέφτηκε να φτιάξει μια ράμπα για να ανέβει στην εξέδρα ο παραολυμπιονίκης και πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης, θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί, παράβλεψη, λάθος ή μια κακιά στιγμή της διοργάνωσης.

Για λάθος μιλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού στο facebook μετά την κατακραυγή: «Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί!» έγραψε.

Το γεγονός όμως ότι αφού είδαν το λάθος, αφού είδαν ότι δεν υπήρχε ράμπα, τελικά όλοι αυτοί οι αρτιμελείς επίσημοι δέχτηκαν να ανέβουν στην εξέδρα και να δημιουργηθεί αυτή η εικόνα, δείχνει ότι πρόκειται για κάτι παραπάνω από… «λάθος». Ε, τι να κάνουμε τώρα, ας προχωρήσουμε την τελετή…

Ενας υπουργός (Αυγενάκης), ένας περιφερειάρχης (Αρναουτάκης), τρεις δήμαρχοι (Λαμπρινός, Μποκέας, Σέγκος) και μαζί τους μπόλικοι άλλοι «επίσημοι» υπό το βλέμμα του αρχιεπισκόπου Ευγενίου και της συνοδείας του και κανένας, ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν σκέφτηκε να μεταφερθεί η τελετή κάτω από το βάθρο στο επίπεδο του ανθρώπου με αναπηρία που δεν είχε τη δυνατότητα να ανέβει στο ίδιο επίπεδο.

Ούτε καν ένας έστω δεν σκέφτηκε για τα μάτια του κόσμου να σταθεί κάτω, μαζί του, δίπλα του, για να αμβλύνει έστω τις αρνητικές εντυπώσεις που αφήνει η συγκεκριμένη φωτογραφία.

Δεν είναι λάθος, είναι νοοτροπία, είναι κουλτούρα…

Δημοσιεύθηκε στo Cretanews.gr στις 16.06.2022