Σε ενδελεχή έλεγχο του φορτίου του υποβάλλεται στο Ηράκλειο το φορτηγό πλοίο Golendri, σημαίας Τανζανίας, το οποίο δεσμεύθηκε το πρωί της Παρασκευής από τις λιμενικές αρχές σε όρμο των Σφακίων, ενώ 4 νταλίκες περίμεναν να παραλάβουν το φορτίο του. Υπό κράτηση τα 6 μέλη του πληρώματος, ουκρανικής καταγωγής.
Το πλοίο κατέπλευσε στο Λιμάνι του Ηρακλείου περίπου στις 21.30 το βράδυ συνοδευόμενο από το σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος “Γαύδος”.
Όπως δήλωσε ο λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, ο έλεγχος και η καταμέτρηση του φορτίου, που είναι τσιγάρα, πιθανότατα λαθραία, ξεκίνησε ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και τελωνειακές αρχές, ενώ το Σάββατο αναμένονται ανακοινώσεις από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.
Στην Κρήτη, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, έχει φτάσει και κλιμάκιο από το αρχηγείο του Λιμενικού, το οποίο φαίνεται να είχε επί μέρες υπό παρακολούθηση το πλοίο και επενέβη όταν προσέγγισε τις ακτές των Σφακίων. Σύμφωνα με τα χαρτιά του πλοίου είχε φορτώσει από το Μαυροβούνιο και είχε προορισμό τη Λιβύη.

Στον όρμο των Σφακίων ήταν έτοιμο να ξεφορτώσει το φορτίο σε τέσσερα φορτηγά οχήματα, δύο με ελληνικές και δύο με βουλγαρικές πινακίδες, τα οποία εντοπίστηκαν σε ερημική περιοχή, ενώ οι οδηγοί τους είχαν προλάβει να τα εγκαταλείψουν διαφεύγοντας τη σύλληψη.
(Κεντρική φωτογραφία: Το φορτηγό πλοίο Golendri, σημαίας Τανζανίας στο λιμάνι του Ηρακλείου. *IMAGE SERVICES).