ΣΚΑΣΜΟΣ ΕΣΕΙΣ, ΠΑΤΕΡ!

1 Σχόλιο

Πάει πολύ να σου λένε να σιωπήσεις, να χαρακτηρίζουν θόρυβο τις διαμαρτυρίες σου και να σου κάνουν συστάσεις να εμπιστευθείς τη δικαιοσύνη και τις αρχές. Πολύ περισσότερο όταν οι συστάσεις έρχονται από την εκκλησία, όταν είναι μητροπολίτης αυτός που μιλά για τον σωστό «βουβό» πόνο, για τον οποίο όλως τυχαίως είχε μιλήσει και ο Κ. Καραμανλής στην Εξεταστική.

Λοιπόν σκασμός εσείς πάτερ, εμείς θα φωνάζουμε μέχρι τη δικαίωση. Οσο για την κ. Αδειλίνη που συνιστούσε στους γονείς να πάνε στην εκκλησία το κείμενο της τελευταίας παραγγελίας της είναι αποκαλυπτικό για τις ευθύνες της δικές της και όλης της Δικαιοσύνης.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Δημήτρης Ωραιόπουλος, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων Teleperformance: «ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 5% ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ»

Ο Δημήτρης Ωραιόπουλος, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων Teleperformance, μιλά για το καθεστώς στον κλάδο, τα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, η ελαστική εργασία και τις μηδενικές αυξήσεις μισθών ακόμα και σε εργαζόμενους που δουλεύουν δεκαετίες καθώς οι μισθοί παραμένουν ίδιοι από το 2010.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η εταιρία εκβιάζει τους εργαζόμενους για το μέλλον της επιχείρησης με το αιτιολογικό ότι δεν το αντέχει οικονομικά, τονίζοντας ότι το κέρδος της εταιρίας αυξήθηκε κατά 56% σε μια χρονιά. Όπως σημειώνει, το ύψος των αυξήσεων που ζητούν, είναι πολύ μικρό ποσοστό επί των κερδών που ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ.

Επίσης αναφέρεται στις υπηρεσίες που προσφέρονται και στον τρόπο που λειτουργούν τα call centers, τονίζοντας το πόσο απαραίτητοι είναι οι εργαζόμενοι αυτοί ενώ υποστηρίζει ότι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αλλοδαποί-ψηφιακοί νομάδες, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας με τις άδειες παραμονής.

Κώστας Λακαφώσης, μέλος της επιτροπής πραγματογνωμώνων των οικογενειών των θυμάτων στο δυστύχημα των Τεμπών: «ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ – ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΩΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

Ο Κώστας Λακαφώσης, μηχανολόγος και μέλος της επιτροπής πραγματογνωμώνων των οικογενειών των θυμάτων στο δυστύχημα των Τεμπών, μιλά για τις συνθήκες του δυστυχήματος και τα στοιχεία που εντοπίστηκαν και βάζουν ερωτηματικά για την φωτιά που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση, κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η έκρηξη και η φωτιά που ακολούθησε δεν ήταν φυσιολογική για δύο ηλεκτροκίνητα τρένα και σημειώνει ότι σε αυτά τα οχήματα δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να προκαλέσει τέτοια έκρηξη ακολουθούμενη από φωτιά. Άλλωστε όπως υπογραμμίζει, τουλάχιστον πέντε θύματα πέθαναν εξαιτίας της φωτιάς και «οφείλουμε να το διερευνήσουμε».

Επίσης θέτει τα ερωτήματα που δημιουργούνται από της χημικές ουσίες που εντοπίστηκαν αλλά και το μπάζωμα του σημείου που σίγουρα κατέστρεψε στοιχεία, ενώ, υποστηρίζει ότι άργησαν σχεδόν ένα μήνα για να δοθεί άδεια να πάνε οι πραγματογνώμωνες στο σημείο, αναλύοντας παράλληλα τα ευρήματα και τις πιθανές εξηγήσεις.

Όπως τονίζει, πειστικές εξηγήσεις για τα ευρήματα δεν έχουν δοθεί, ειδικά για το ξυλόλιο που βρέθηκε, επισημαίνοντας τέλος ότι έναν χρόνο μετά, ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί η ασφάλεια στους σιδηρόδρομους, υποστηρίζοντας ότι ένας ακόμη λόγος που πρέπει να διερευνηθεί πλήρως το δυστύχημα, είναι για να αποτραπεί στο μέλλον κάτι παρόμοιο.