Δεν έχει καμία απολύτως σημασία το τι λέει για τη Marfin ο Κωστής Χατζηδάκης, με το πραγματικά εντυπωσιακό – σε κομματικά ένσημα, τίτλους και αξιώματα – βιογραφικό.
Γιατί – αυτονόητα – ισχύει το ποιος λέει κάτι.
Όταν με την πρώτη κιόλας πρόταση της ανάρτησης σπεύδεις να υπερασπιστείς την “αδικία” που υφίστανται οι ακροδεξιοί φασίστες έναντι των ακροαριστερών
Όταν ως πολιτικός θεσμός βγάζεις ετυμηγορία για το ποιος δολοφόνησε ενώ οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετέχεις εδώ και χρόνια δεν έχουν βρει ούτε καν τις κουκούλες
Όταν είσαι πλέον γνωστός ως 5046c, όταν έχει παραβιαστεί η ιδιωτική σου ζωή και όχι μόνο δεν αντιδράς έστω και προσχηματικά αλλά δικαιολογείς τους ωτακουστές σου.
Όταν ως επιβράβευση για τη στάση σου, αναβαθμίζεσαι σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, με λίγα λόγια αναπληρωτής του πρωθυπουργού.
Τότε, το να μιλάς σε πρώτο πληθυντικό για δημοκρατικούς πολίτες και για μέλλον με δημοκρατία είναι επιεικώς αταίριαστο με τα παραπάνω.
Αντ’ αυτού θα μπορούσες, να στείλεις τη φωτογραφία που ανάρτησες με τους ανθρώπους στο μπαλκόνι να πνίγονται από τους καπνούς, στον υφιστάμενό σου, υπουργό “προστασίας” του πολίτη και να τον ρωτήσεις πόσο κοντά είναι στο να συλλάβει τους ακρο-αριστερούς δολοφόνους στη Marfin.
Πάταξη “ανομίας” στα πανεπιστήμια
Καταρχάς, μακριά από προβοκάτορες κουκουλοφόρους που δίνουν ασίστ “πάρε – βάλε” στους νεκροθάφτες του δημόσιου πανεπιστημίου.
Στο δια ταύτα. Ο πρωθυπουργός της σταθερότητας, της ασφάλειας, που πατάσσει την ανομία όπου την βρει, είπε πως οι φοιτητές που τραμπουκίζουν θα πρέπει να αποβάλλονται από το δημόσιο πανεπιστήμιο (επιτέλους το αποκάλεσε δημόσιο και όχι κρατικό).
Ερωτήματα
α)Θα ισχύει και αναδρομικά η αποβολή; Για φοιτητές που βολτάρανε στα πανεπιστήμια κρατώντας τσεκούρι; Μήπως κάτι τέτοιοι θα έπρεπε να έχουν αποβληθεί ήδη από τη δημόσια ζωή και τα κοινά;
β)Κάποιο πακέτο μέτρων και συνεπειών για την αυξανόμενη βία σε πρωτοκλασάτα ιδιωτικά σχολεία; Ορίστε;
γ)Προβλέπεται κάποιου είδους αποβολή για πολιτικούς έχουν ορκιστεί στο Σύνταγμα αλλά το καταπατούν εις βάρος των δημοσίων πανεπιστημίων και προς όφελος των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων;
δ) Έχει ποτέ επισκεφτεί δημόσιο πανεπιστήμιο ο πρωθυπουργός; Μάλλον ισχύει ότι όλοι αυτοί δεν έχουν περάσει ούτε απέξω από την πόρτα του δημόσιου πανεπιστημίου. Γι’ αυτό και το μισούν.