ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΚ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Οσοι αυτές τις μέρες έλαβαν την ευχετήρια κάρτα του Λευτέρη Κοπάση, προέδρου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης είδαν μια «μαγική» εικόνα. Το φράγμα Βαλσαμιώτη, γεμάτο, σχεδόν ξέχειλο από νερό…

Την κάρτα του οργανισμού, που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των υδάτων στην Κρήτη, κοσμούσε μια φωτογραφία του… γεμάτου φράγματος Βαλσαμιώτη στα Χανιά με τη σημείωση: «Με την ορμή και τη ζωογόνο δύναμη του νερού για τις αναπτυξιακές υποδομές που προσδοκούμε…»

Μόνο που η εικόνα στο «τρύπιο φράγμα» όπως το αποκαλούν πια οι Χανιώτες είναι εντελώς διαφορετική. Η φωτογραφία που δημοσιεύεται παρακάτω είναι χθεσινή και δείχνει την πραγματική εικόνα που έχει το φράγμα και μάλιστα σε μια περίοδο με πολλές βροχές και τεράστιους όγκους νερού στο νησί.

Το Φράγμα Βαλσαμιώτη στις 20 Δεκεμβρίου 2020.

Το συγκεκριμένο φράγμα, που ήταν από τις εμβληματικές υποσχέσεις του πατρός Μητσοτάκη προς τους Χανιώτες, αποδείχτηκε «τρύπιο» καθώς λόγω των διαρροών δεν κατάφερε ποτέ να εκπληρώσει τον σκοπό του. Η άσκοπη δαπάνη των 41 εκατομμυρίων ευρώ (από τα 23 που αρχικά είχαν προϋπολογιστεί) προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση του εισαγγελέα ωστόσο τον περασμένο Σεπτέμβριο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε την οριστική παραλαβή του, έστω και τρύπιο…

Κι έτσι οι Χανιώτες φράγμα έχουν και νερό δεν έχουν. Εχουν όμως πια και ευχετήριες κάρτες που το δείχνουν γεμάτο σχεδόν μέχρι τη στέψη.

Φάτε (ή μάλλον πιείτε) μάτια…

Δημοσιεύτηκε στο efsyn.gr στις 21.12.2020