ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μπλόκο και στο χιονισμένο τοπίο του οροπεδίου Λασιθίου έστησαν οι αγρότες της περιοχής, αψηφώντας το θερμόμετρο που δείχνει και μέχρι -6 βαθμούς Κελσίου.

Χθες το μεσημέρι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλλά και επαγγελματίες από διάφορους κλάδους απέκλεισαν την είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου, στο Πινακιανό, παρεμποδίζοντας τη διέλευση προς τα 18 χωριά της περιοχής τους, διαμαρτυρόμενοι για τα επερχόμενα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα.

Σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα, οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο μπλόκο, κλιμακώνοντας την αντίδρασή τους, σε συντονισμό και με αγρότες γειτονικών περιοχών.

Για σήμερα, οι αγρότες της Κρήτης έχουν αποφασίσει νέα κατάληψη στο παράρτημα του ΟΓΑ στο Ηράκλειο, αυτή τη φορά επ’ αόριστον, ενώ στο ίδιο σημείο πραγματοποιούν από χθες διαμαρτυρία και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Για αύριο οι αγρότες του Ρεθύμνου προγραμματίζουν αποκλεισμό του κόμβου στο Ατσιπόπουλο (πάνω στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης), ενώ οι αγρότες των Χανίων ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας. Κορύφωση των διαμαρτυριών αναμένεται στις 4 Φεβρουαρίου με τη διοργάνωση παγκρήτιου, παναγροτικού συλλαλητηρίου στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής γενικής απεργίας.

Οι αγρότες όλης της Κρήτης αποφάσισαν τη συγκρότηση 9μελούς συντονιστικού οργάνου που θα αναλάβει τον συντονισμό δράσεων με άλλες επαγγελματικές ομάδες που αντιδρούν στα νέα μέτρα. Στο συντονιστικό συμμετέχουν τρεις εκπρόσωποι από το Ηράκλειο και από δύο από τους νομούς Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου.

(Κεντρική φωτογραφία: Σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα, οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο μπλόκο, κλιμακώνοντας την αντίδρασή τους, σε συντονισμό και με αγρότες γειτονικών περιοχών).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 26.01.2016