+

ΦΤΕΡΩΤΗ… ΕΝΤΙΜΟΤΙΣ

Με συνεπαίρνουν τα νούμερα και κάθομαι και ‘γω με το στόμα ανοιχτό μπροστά στο χαζοκούτι και μετράω. Ειδικά τώρα, που δεν ξέρουν πού να τη βάλουν τόση εντιμότητα και πώς να την υπολογίσουν Στην τελευταία καταμέτρηση, η αξία της έφτασε τα 16 εκατομμύρια ευρώ του… φτερωτού γιατρού – δημάρχου. Μόνο που ομοίως «φτερωτά» αποδείχτηκαν και τα ευρώ και η ίδια η εντιμότητα.

Ακούω ειδήσεις και βάζω κάτω τα νούμερα: Τώρα που πιάσανε το δήμαρχο θα βάλουν, λέει, φυλακή και όσους χρωστάνε 5.000 ευρώ στην Εφορία. Τα 16 εκατομμύριά του, ισούνται με 3.200 φτωχοδιαβόλους, νοικοκυρές και δανειολήπτες  που χρωστάνε το πεντοχίλιαρο…

Διαιρώ τα 300 εκατομμύρια από τις μίζες του Άκη και βρίσκω πως δίπλα του πρέπει να στριμωχτούν άλλοι 60.000 «καταχραστές» των δημοσίων εσόδων, επαγγελματίες, άνεργοι και μεροκαματιάρηδες για να ισοφαρίσουμε τα ποσά.

Τα 2,5 δισ. της ασύλληπτης ως τώρα φοροδιαφυγής από μερικούς αετονύχηδες στα καύσιμα θα τα πληρώσουν μισό εκατομμύριο φοιτητές, συνταξιούχοι και έμποροι, που προτίμησαν να ζεσταθούν αντί να εξοφλήσουν το πεντοχίλιαρο στο εκκαθαριστικό της εφορίας.

Και για να μην τα πολυλογώ, βάλτε κάτι λίστες Λαγκάρντ, κάτι off shore, κάτι χρωστούμενα από Siemens, Βατοπέδια και τα ρέστα και θα δείτε πως τα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων θα πληρώσουν τα κερατιάτικα καμιάς χιλιάδας από δαύτους, που είτε τους βάλουμε φυλακή είτε όχι, λεφτά πίσω δεν πρόκειται να δούμε.    

Αλλά μάλλον έτσι πρέπει να γίνει, αφού μαζί τα φάγαμε.   

Α, όλα κι όλα, πάνω απ’ όλα η εντιμότητα. Αν είναι και «φτερωτή», ακόμα καλύτερα…

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 02.03.2013