ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο τρεις από τους πέντε αλλοδαπούς. Διαφεύγουν δύο ισοβίτες με καταδίκες για ανθρωποκτονίες. Το έσκασαν από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης στα Χανιά κάτω από τη μύτη των φρουρών!

Βαριά εκτεθειμένη είναι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από την κινηματογραφική απόδραση πέντε επικίνδυνων βαρυποινιτών μέσα από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης στα Χανιά τα ξημερώματα της Κυριακής. Αργά το βράδυ της Δευτέρας συνελήφθησαν οι τρεις από τους πέντε, που είχαν καταφέρει να φτάσουν μέχρι το Ηράκλειο.

Η απόδραση σημειώθηκε γύρω στις 2 τη νύχτα της Κυριακής και δεν έγινε αντιληπτή παρά μόνο το πρωί της Δευτέρας στην καταμέτρηση των κρατουμένων. Οι πέντε βαρυποινίτες, ένας Πακιστανός και τέσσερις Αλβανοί, είχαν μεταφερθεί την Παρασκευή ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά στα Χανιά προκειμένου να γίνει η μεταγωγή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στην Αγυιά και χρειάστηκε να μείνουν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου για το Σαββατοκύριακο.

Οι κρατούμενοι κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του παραθύρου στον υπόγειο χώρο όπου βρίσκονται τα κρατητήρια και να βγουν στον εξωτερικό περίβολο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους φρουρούς.

Από τις κάμερες ασφαλείας φαίνονται να σκαρφαλώνουν στη συρμάτινη περίφραξη του κτιρίου, ύψους τουλάχιστον 5 μέτρων. Οπως διαπιστώθηκε, κατάφεραν να κλέψουν ένα φορτηγάκι το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στις Σίσσες, στα όρια των νομών Ρεθύμνου και Ηρακλείου ενώ από εκεί έκλεψαν άλλο όχημα και κατευθύνθηκαν στο Ηράκλειο, όπου χθες βράδυ συνελήφθησαν οι τρεις. Εξετάζεται το ενδεχόμενο της ύπαρξης συνεργών στην Κρήτη που βοήθησαν τους πέντε δραπέτες στη βάση οργανωμένου σχεδίου.

Το φορτηγάκι που έκλεψαν οι δραπέτες

Εκείνοι που διαφεύγουν τη σύλληψη είναι και οι πιο επικίνδυνοι καθώς έχουν βαρύτατες καταδίκες σε ισόβια, ο ένας (35χρονος Πακιστανός) για τρεις ανθρωποκτονίες κατά συρροή και ο δεύτερος (Αλβανός, 42 ετών) για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, θανατηφόρα ληστεία, κλοπές, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Οι τρεις Αλβανοί, που συνελήφθησαν εκ νέου, έχουν καταδίκες για ληστεία και για εμπορία ναρκωτικών. Για τις συνθήκες της απόδρασης διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση για έναν αξιωματικό και τέσσερις υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ., ενώ τρεις από αυτούς ήδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

(Κεντρική φωτογραφία: Το αστυνομικό μέγαρο Χανίων).

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 08.02.2022