ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Με την υπόσχεση για πρόσληψη 27 εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της πόλης για τις τραγικές ελλείψεις στο ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός υποσχέθηκε την πρόσληψη 5 μόνιμων γιατρών, 3 επικουρικών και 19 θέσεις λοιπού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως διοικητικών υπαλλήλων. Ειδικά για τις θέσεις των γιατρών ο κ. Πολάκης υποσχέθηκε να προχωρήσει η διαδικασία άμεσα, μετά την εγκατάσταση του νέου αναπληρωτή διοικητή στο νοσοκομείο.

Αναπάντητο έμεινε το αίτημα για τη διοικητική αυτοτέλεια του νοσοκομείου καθώς μέχρι σήμερα υπάγεται σε ενιαίο σχήμα με τα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου και Σητείας, αν και ο υπουργός ξεκαθάρισε πως κάθε νοσοκομείο θα συνεχίσει να έχει δικό του προϋπολογισμό.

Τέλος, για το αίτημα της κατάρτισης νέου Οργανισμού για το νοσοκομείο ο κ. Πολάκης είπε πως αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, ωστόσο όπως ανέφερε «θα περιλαμβάνει θέσεις εργασίας και ειδικότητες που θα μπορούμε να πληρώσουμε».

Διαμαρτυρίες

Φραστικές επιθέσεις δέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός από μερίδα κατοίκων που βρίσκονταν στο προαύλιο του νοσοκομείου κατά την είσοδό του στην αίθουσα συσκέψεων όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντησή του με τους εργαζομένους και την επιτροπή αγώνα.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και κατά την έξοδό του από τη συνάντηση, ύστερα από περίπου δυόμισι ώρες, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα κυρίως κατά των μνημονίων και υπέρ του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας.

Ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης εντός της σύσκεψης μίλησε για συγκεκριμένα άτομα που βρέθηκαν εκεί με σκοπό να δημιουργήσουν ένα σκηνικό επεισοδίων μόνο για τις τηλεοπτικές κάμερες. Πιο επιθετικός ήταν αργότερα μέσω του λογαριασμού του στο facebοok όπου έκανε λόγο για «σόου από δέκα ακροδεξιούς και πέντε ΛΑΕτζήδες για τις ανάγκες των καναλιών που ήθελαν ‘‘φασαρία’’, χωρίς ωστόσο να αμαυρώσουν, ούτε να σταματήσουν τη συζήτηση με τον κόσμο».

«Aναμένουμε πράξεις»

Για θετικότερο κλίμα σε σχέση με την πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων έκαναν λόγο μετά το τέλος της συνάντησης οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Σε δηλώσεις τους τόσο ο δήμαρχος Θεοδόσης Καλαντζάκης όσο και ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αντώνης Τσικαλουδάκης χαρακτήρισαν θετικό το γεγονός ότι έπειτα από πολλά χρόνια ένας υπουργός ήρθε να δει από πρώτο χέρι τα προβλήματα του νοσοκομείου.

«Είναι θετικά τα βήματα που έγιναν με τις πρώτες προσλήψεις που ανακοινώθηκαν και περιμένουμε να υλοποιηθεί το σύνολο των δεσμεύσεων του υπουργού», είπε ο κ. Τσικαλουδάκης, τονίζοντας πως δεν χαρίζεται τίποτα στους πολίτες της Ιεράπετρας αλλά ό,τι πετυχαίνουν είναι μόνο ύστερα από αγώνες και κινητοποιήσεις. Από την πλευρά της επιτροπής αγώνα η Μαρία Κτιστάκη ανέφερε πως πέρα από το θετικό κλίμα, «αντίστοιχες υποσχέσεις έχουμε ακούσει πολλές φορές και δεν έχουμε δει το αποτέλεσμα».

(Κεντρική φωτογραφία: Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποσχέθηκε την πρόσληψη 5 μόνιμων γιατρών, 3 επικουρικών και 19 θέσεις λοιπού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως διοικητικών υπαλλήλων).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 14.06.2016