ΤΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟ… ΚΕΡΑΤΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μια άλλη μορφή «εναλλακτικού» τουρισμού παρέχει από σήμερα η Κρήτη σε 170 ζευγάρια που ήδη κατέφτασαν στο νησί και θα μείνουν για μία εβδομάδα σε ξενοδοχείο της Σταλίδας, ανατολικά του Ηρακλείου. Το πρόγραμμα των διακοπών περιλαμβάνει και ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων, καθώς τα ζευγάρια είναι μέλη του Swingers Date Club (SDC), ενός από τα μεγαλύτερα του είδους σε όλο τον κόσμο.

Τα ζευγάρια προέρχονται από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Αργεντινή, το Μεξικό και αρκετές ακόμα χώρες, ενώ μεταξύ τους βρίσκονται και ζευγάρια από την Ελλάδα. Τα μέτρα ασφαλείας μέσα αλλά και γύρω από το ξενοδοχείο «Cactus» είναι δρακόντεια, καθώς οι διοργανωτές έχουν στείλει εκτός από τους πελάτες τους 40 άτομα που έχουν αναλάβει τη φύλαξη και κυρίως την αποτροπή αδιάκριτων βλεμμάτων στον χώρο.

Οπως λέει στην «Εφ.Συν.» ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόκειται για πελάτες πολύ υψηλού οικονομικού επιπέδου και έχει το ίδιο το club τους καθορίσει τα επίπεδα ασφαλείας στη διαμονή τους, ενώ αποκάλυψε πως έχουν ήδη ζητηθεί ειδικές μετασκευές και τροποποιήσεις στους χώρους του ξενοδοχείου για να εξυπηρετήσει τους συγκεκριμένους πελάτες.

Και.. celebrities

Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας και της ανάγκης να αποφευχθούν τα περίεργα βλέμματα είναι το γεγονός πως από το ξενοδοχείο ζητήθηκε να καθοριστεί επακριβώς η ώρα του room service ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επαφή των ζευγαριών με το προσωπικό του ξενοδοχείου, ενώ φημολογείται πως μεταξύ των καλεσμένων είναι και αρκετοί celebrities από τον χώρο του αθλητισμού και του θεάματος. Το πακέτο των συγκεκριμένων διακοπών κόστισε περίπου 1.000 ευρώ για κάθε άτομο και, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, η συγκεκριμένη εκδρομή ήταν sold out πολλές ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής.

Σύμφωνα με τουριστικούς φορείς, οι διακοπές που περιλαμβάνουν ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος σε όλο τον κόσμο, ενώ μόνο το συγκεκριμένο club που οργανώνει την εκδρομή στην Κρήτη αριθμεί περισσότερα από 5 εκατομμύρια μέλη. Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη «μόδα» αρχίζει να μεταφέρεται και στην Ελλάδα καθώς υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες τα ζευγάρια που μετέχουν σε αντίστοιχα club. Μεταξύ των 170 ζευγαριών που έχουν καταλύσει στο ξενοδοχείο της Σταλίδας βρίσκονται και οκτώ ζευγάρια από την Ελλάδα, τα τέσσερα εκ των οποίων προέρχονται από την Κρήτη.

(Κεντρική φωτογραφία: Το πακέτο των συγκεκριμένων διακοπών κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ για κάθε άτομο).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 28.04.2015