ΤΡΟΧΙΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΥΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Το κόλπο είναι γνωστό. Ο τίτλος κράζει: «Κι άλλα συμφωνητικά είχε ο Κατρούγκαλος» και διαμορφώνει αμέσως το κλίμα. Μετά πρέπει να ψάξεις κάπου μέσα, στα ψιλά του κειμένου για τα επιχειρήματα του ίδιου του υπουργού, για το ότι θα πληρωνόταν μόνο αν κέρδιζε το δικαστήριο και όχι αν αλλάξει ο νόμος και άρα δεν πρόκειται να πάρει μία αυτός ή το γραφείο του αν ο ίδιος επαναπροσλάβει τους απολυμένους.

Έχουν ειπωθεί πολλά για την ουσία της υπόθεσης και σίγουρα ο ίδιος μπορεί πολύ καλύτερα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, την αλήθεια και τους ανθρώπους που έφυγαν άδικα από τις δουλειές τους. Και τον υπερασπίζονται ήδη οι «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί π.χ. από το Ηράκλειο, που τους στήριξε με πάθος και σήμερα ρωτούν τους επικριτές του: «Μήπως σας ενόχλησε η διεκδίκηση δικαιωμάτων μας και οι διαρκείς κινητοποιήσεις για τη δικαίωσή μας; Μήπως θέλατε ελεύθερο το βωμό της σφαγής μας; Μήπως δεν θέλατε να βρεθούν δικηγόροι υπεράσπισής μας;»

Και αυτά ισχύουν και πολλά ακόμα. Κυρίως όμως δε θέλουν καμία ανατροπή στην πολιτική που μας έφερε ως εδώ. Κυρίως δε θέλουν καμία αλλαγή στο σχέδιο της υψηλής ανεργίας που σε κάνει να λες «πάλι καλά που έχω μια δουλίτσα» και να μισείς τον δημόσιο υπάλληλο που την είχε σίγουρη.

Σε αυτό το σχέδιο έβαλε φρένο ο Κατρούγκαλος και ως δικηγόρος και θα βάλει και τώρα (ελπίζω) ως υπουργός. Και επειδή τους έχει χαλάσει τη σούπα προσπαθούν να τον εξοντώσουν. Του τα ‘χει μαζεμένα κι ο Πρετεντέρης από τότε που τον έκανε σκόνη με την κοινωνικά νομιμοποιημένη βία, βάζοντας στη θέση τους με επιχειρήματα και αυτόν και τον Πάγκαλο και τον Γρυσπολάκη.

Δεν ξεχνάει όμως η διαπλοκή υπουργέ. Έχει όπλα πολλά και τούτα εδώ είναι μόνο τα «τροχιοδεικτικά πυρά» για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Γι’ αυτό ακούτε όλο και περισσότερους να λέμε και να γράφουμε πως αν δεν την τσακίσετε νωρίς, τώρα που έχετε την ευκαιρία, τότε στην επόμενη στροφή απλώς θα σας λιώσει…

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 29.03.2015