«ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η Αγγελική Βαλσαμάκη, μέλος του Αντιφασιστικού Συντονιστικού, μιλά για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για σήμερα στο Νέο Ηράκλειο, ως απάντηση στη σύναξη φασιστών που οργανώνεται την ίδια μέρα.

Η ίδια αναφέρεται στον τραυματισμό της 16χρονης κοπέλας από αστυνομικούς την ημέρα διεξαγωγής αντιφασιστικής συναυλίας, κάνοντας λόγο για μία ακόμη περίπτωση υπέρμετρης βίας των αστυνομικών και καταγγέλλει την προσπάθεια να αποδοθούν κατηγορίες στο θύμα.

Επίσης αναφέρεται στο συλλαλητήριο το οποίο στηρίζουν δεκάδες αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, οργανώσεις της Αριστεράς, σύλλογοι καθηγητών και δασκάλων, σωματεία εργαζομένων κ.α., ενώ στέλνει μήνυμα προς τις αρχές να μην χτυπηθεί η διαδήλωση.

Τέλος αναφέρεται και στις συλλήψεις Ιταλών ακροδεξιών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αναστρέψει την εικόνα από την επέλαση των Κροατών ακροδεξιών το καλικαίρι, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για να δοθεί ισχυρό μήνυμα.