ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μέχρι το Ηράκλειο της Κρήτης εκτείνεται το κύμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕ.

Από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη διοργανώνεται τριήμερο αλληλεγγύης και ενημέρωσης ενώ στο κέντρο της πόλης, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα διατίθενται τα προϊόντα της ΒΙΟΜΕ: σαπούνι, καθαριστικά και υγρά πιάτων και ρούχων.

Στην Κρήτη έχει συσταθεί Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ, η οποία παραμένει υπό τη διαχείριση των ίδιων των εργατών της μετά την πτώχευση της εταιρίας Φίλκεραμ Τζόνσον, το 2011.

Ειδικά στην παρούσα φάση οι εργάτες έχουν να αντιμετωπίσουν την απειλή κατάσχεσης του οικοπέδου, στο οποίο εδρεύει το εργοστάσιο, στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη και ήδη είναι σε εξέλιξη διεθνής καμπάνια υποστήριξης των εργατών, αφού το εγχείρημά τους έχει γίνει γνωστό και πέραν των ελληνικών συνόρων.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα τα προϊόντα της ΒΙΟΜΕ θα διατίθενται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου από τις 11 το πρωί, ενώ την Τρίτη στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης, με αφετηρία την πλατεία των Λιονταριών.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για το τριήμερο αλληλεγγύης αναφέρεται πως το εργοστάσιο της ΒΟΜΕ είναι «το πιο ρεαλιστικό παράδειγμα πως η εργατική χειραφέτηση είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση που οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους».

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πάρει το εργοστάσιο από τους εργάτες και την κοινωνία, γιατί σε αυτούς ανήκει. Θα μας βρουν απέναντι τους σε έναν αγώνα μέχρι τέλους. Θα τους νικήσουμε, γιατί έχουμε όλα τα δίκια του κόσμου!»

(Κεντρική φωτογραφία: Τριήμερο δράσης 22-24 Νοεμβρίου).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 20.11.2015