«ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ»

1 Σχόλιο

Ο Αργύρης Μελέτης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Αντιρατσιστικού φεστιβάλ Αγίου Νικολάου Λασιθίου, μιλά για το Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου που διοργανώνεται από τις 5-7 Ιουλίου σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Όπως αναφέρει, το Φεστιβάλ αποτελεί μια δεύτερη έκδοση του Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου (Piff Limassol) που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη προσέλευση, τον περασμένο Φεβρουάριο στη Λεμεσό της Κύπρου.

Στόχος της διοργάνωσης του PIFF είναι, όπως επισημαίνει, να συνεισφέρει στην ανάδειξη της παλαιστινιακής πραγματικότητας στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τα κατεχόμενα εδάφη αλλά και στην ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού της Παλαιστίνης.

Οι ταινίες, όπως τονίζει, δεν αφορούν μόνο στην πολιτική ιστορία της Παλαιστίνης, αλλά και στα καθημερινά προβλήματα και αγωνίες που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι όπου κι αν βρίσκονται, υπογραμμίζοντας ότι η ζωή σε αυτήν την περιοχή δεν είναι φυσιολογική και υπόκειται σε πολλούς περιορισμούς.

Κλείνοντας σημειώνει ότι υπάρχει μια σημαντική μερίδα της κοινωνίας που είναι ευαισθητοποιημένη για το θέμα, ενώ υπογραμμίζει ότι όλο και περισσότερος κόσμος συνειδητοποιεί ότι γίνεται μια γενοκτονία στην Παλαιστίνη και μέσω της τέχνης, μπορεί να κινητοποιηθεί περισσότερο η κοινωνία.