ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΚΛΑΡΚ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεκρός κάτω από το μηχάνημα κλαρκ, το οποίο χειριζόταν, έπεσε ένας νεαρός εργάτης χθες το πρωί στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων.

Ο 25χρονος μετανάστης, με καταγωγή από το Πακιστάν, εργαζόταν σε κεντρική μονάδα αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής και του είχε ανατεθεί η υποχρέωση να εκτελεί φορτώσεις με το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Κατά τη διάρκεια φόρτωσης των προϊόντων σε νταλίκα της εταιρείας έκανε όπισθεν χωρίς να υπολογίσει την κατηφορική κλίση του σημείου, με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί και να τον καταπλακώσει.

Οι συνάδελφοί του στάθηκε αδύνατο να τον απεγκλωβίσουν, ενώ κλήθηκε ειδικό γερανοφόρο όχημα για να μετακινήσει το μηχάνημα.

Ο άτυχος 25χρονος υπέστη θανάσιμο χτύπημα στο κεφάλι και ανασύρθηκε νεκρός από το σημείο του δυστυχήματος. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων για νεκροψία-νεκροτομή.

Την καταγγελία για τη μη ύπαρξη της ανάλογης άδειας χειρισμού του συγκεκριμένου μηχανήματος έκανε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων, Γιάννης Μανωλικάκης, ο οποίος έσπευσε στο σημείο του δυστυχήματος, τονίζοντας πως ο εργαζόμενος είχε βρεθεί στην Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή:

«Ο άτυχος συνάδελφος δεν είχε την απαραίτητη άδεια για τον χειρισμό του μηχανήματος, το οποίο και τον καταπλάκωσε. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν οι εργοδότες ότι οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων τους και οφείλουν τόσο να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας όσο και να απασχολούν εξειδικευμένο προσωπικό όπου αυτό απαιτείται» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Στο τέλος Μαΐου το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου είχε παρουσιάσει θλιβερές στατιστικές για τα εργατικά ατυχήματα σε ό,τι αφορά την Ανατολική Κρήτη.

Μόνο στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου από την αρχή του χρόνου έχουν σημειωθεί 64 εργατικά ατυχήματα, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο, 20 σοβαρά, 32 ελαφρά, ενώ τα 12 ήταν τροχαία εργατικά ατυχήματα.

Αντιστοίχως πέρσι σημειώθηκαν συνολικά 187 ατυχήματα, εκ των οποίων τα δύο θανατηφόρα, ενώ το 2014 είχαν σημειωθεί 182 ατυχήματα, εκ των οποίων τα τέσσερα θανατηφόρα.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 12.07.2016