ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Την προσεχή Παρασκευή (23/6) θα συνεχιστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η δίκη των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ για τον τραυματισμό δύο νεαρών, μετά από καταδίωξη τον Ιανουάριο του 2013. Κατηγορούνται πως έσπρωξαν εν κινήσει το μηχανάκι με τους

Στο κατηγορητήριο περιγράφεται πως ο ένας εκ των δύο αστυνομικών έσπρωξε με το πόδι του εν κινήσει το μηχανάκι με τους νεαρούς προκαλώντας τον βαρύτατο τραυματισμό τους.

Μάλιστα υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε ότι είδε τον έναν αστυνομικό να σπρώχνει με το πόδι τη μηχανή των δύο νέων.

Οι δύο νεαροί, ηλικίας 19 και 16 ετών τότε, δεν είχαν σταματήσει σε σήμα των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να καταδιωχθούν από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Η καταδίωξη είχε επεισοδιακή κατάληξη καθώς το μηχανάκι των δύο φίλων εξετράπη της πορείας του, έπεσε από ύψος 8 μέτρων σε πρανές της παραλιακής λεωφόρου, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό των δύο επιβατών.

*Εφ.Συν. – Μάριος Διονέλλης

Τα δύο παιδιά υπέστησαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είχαν νοσηλευτεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

*Εφ.Συν. – Μάριος Διονέλλης

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο αστυνομικοί παραπέμπονται στο εδώλιο με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ενώ καταδίωκαν με τη μηχανή τους και με μεγάλη ταχύτητα το μοτοποδήλατο των νεαρών, ο πρώτος (Ε.Τ. – ως οδηγός) πλησίασε το μοτοποδήλατο από την αριστερή πλευρά στο ένα περίπου μέτρο και ο δεύτερος (Γ.Σ. – ως συνοδηγός), τεντώνοντας το δεξί του πόδι, έσπρωξε το μοτοποδήλατο προς τα δεξιά, με αποτέλεσμα ο οδηγός του δικύκλου να χάσει τον έλεγχο και να ανατραπεί καταλήγοντας στο πρανές, έξω από την παραλιακή οδό.

Συνέπεια τη κίνησης αυτής ήταν ο βαρύτατος τραυματισμός και των δύο νεαρών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκεφαλικές θλάσεις και συνοδά οιδήματα καθώς και εγκεφαλική αιμορραγία στον έναν εκ των δύο νεαρών.

Για την πράξη τους αυτή το κατηγορητήριο αποδίδει στους δύο αστυνομικούς «πρόθεση από κοινού, έχοντας δηλαδή κοινό δόλο κατόπιν συναπόφασης και συνεννόησης».

Πάντως, οι ίδιοι οι αστυνομικοί αρνούνται ότι είχαν την οποιαδήποτε επαφή με το μοτοποδήλατο.

(Κεντρική φωτογραφία: Το σημείο όπου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσπρωξαν το μηχανάκι με τους δύο νεαρούς, ρίχνοντάς τους από ύψος 8 μέτρων).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 19.06.2017