ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΠΑΙΔΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η λέξη «νοικοκύρης» είναι η λεπτή γραμμούλα που ενώνει τον Κασσελάκη με τον Μητσοτάκη αλλά και τον Τσίπρα – θυμάσαι το «κι εμείς νοικοκυραίοι είμαστε…»; .

Ψάξε λίγο να δεις αν σε αφορά η λεξούλα αυτή. Ψάξε να δεις τι έχει στοιχίσει στη ζωή σου και πόσο πιο κάτω έχεις πάει προσπαθώντας να είσαι… νοικοκύρης.

Τώρα με τον Στέφανο μπορεί να πας και πίσω στο ‘50 που ήταν το σπιτάκι σου καθαρό, που τηρούσες τους νόμους και κοιμόσουν και με τα παράθυρα ανοιχτά.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Εμμανουήλ Αθανασίου, ξάδερφος της Έφης Τσιχλάκη: «ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

Ο Εμμανουήλ Αθανασίου, ξάδερφος της Έφης Τσιχλάκη, η οποία τον Μάρτιο του 2016 βρέθηκε νεκρή με μία σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο σπίτι της, μιλά για την αποφυλάκιση του συζύγου δράστη της δολοφονίας της, ο οποίος προσπάθησε να το κάνει να φανεί σαν αυτοκτονία.

Ο ίδιος τονίζει ότι αρχικά καταχωρήθηκε ως αυτοκτονία την ώρα που τα στοιχεία για τη δολοφονία ήταν συντριπτικά, τονίζοντας ότι έγιναν πολλά για να συγκαλυφθεί η υπόθεση.

Όπως σημειώνει, ο δράστης έμεινε στη φυλακή όλο κι όλο 1,5 χρόνο, ενώ η ποινή του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ήταν μόλις 8 χρόνια μετά από μία αναγνώριση ελαφρυντικού, χαρακτηρίζοντας την δικαστική περιπέτεια του δράστη, «περίπατο».

Τέλος μιλά για σωρεία παρεμβάσεων στην δικαστική υπόθεση, ενώ αναφέρεται και στην τότε υποψηφιότητα του δράστη με την Χρυσή Αυγή.

Τάσος Κορωνάκης, πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κίνησης 51 Ανένταχτων: «ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ»

Ο Τάσος Κορωνάκης, πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κίνησης 51 Ανένταχτων, τονίζει ότι κάθε φορά που ηττάται η Αριστερά, οι συνέπειες επηρεάζουν και την κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει γίνει στα σοβαρά μια αποτίμηση ούτε αυτοκριτική προκειμένου να βγουν διδάγματα για τη συνέχεια.

Για τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι δεν βλέπει σημάδια αυτοκριτικής για την ακολουθούμενη πολιτική που έφερε το κόμμα σε αυτό το σημείο και επισημαίνει πως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική αποτίμηση.

«Είμαστε ακόμα πιο πίσω και από το κείμενο της Κεντρικής Επιτροπής που το 2020 ασκούσε κάποια κριτική για την αλλαγή πολιτικής», αναφέρει συγκεκριμένα για τη σημερινή εικόνα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε πως με αυτούς τους όρους ο διάλογος μπορεί και πρέπει να τους περιλάβει όλους, τουλάχιστον όσους ενδιαφέρονται για την ανασύνταξη του χώρου της Αριστεράς και όχι της σοσιαλδημοκρατίας ή του λεγόμενου προοδευτικού κέντρου.

Απαντώντας για τον κυβερνητισμό που στην πορεία άλλαξε τις βασικές θέσεις της Αριστεράς σημειώνει πως ένας μαζικός αγώνας μπορεί να αλλάξει περισσότερο την κοινωνία από ότι μια εφαρμοσμένη πολιτική.

Τέλος αναφέρει ότι η όλη κουβέντα θα πρέπει να γίνει από τον ριζοσπαστικό χώρο, τόσο πάνω σε προγραμματικές βάσεις, όσο και για το είδος μοντέλου οργάνωσης και παρέμβασης στην κοινωνία.