ΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Δείτε τώρα τη διαφορά…

Η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που εξετάζει τη σκοτεινή υπόθεση των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα καλεί σήμερα σε ακρόαση του δημοσιογράφους που παρακολουθούνταν (Κουκάκη και Μαλιχούδη) την ερευνήτρια δημοσιογράφο Ελίζα Τριανταφύλλου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σήμερα επίσης θα καταθέσουν ο Αθανάσιος Σταβέρης, γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Πάνος Αλεξανδρής, γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Χρήστος Ράμμος, πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Οι συνεδριάσεις της επιτροπής όχι μόνο είναι ανοιχτές, αλλά μεταδίδονται και διαδικτυακά ώστε να μπορούν όλοι οι Ευρωπαίοι και όποιος άλλος επιθυμεί να έχει εικόνα για όσα γίνονται και στην επιτροπή αλλά και στο θέμα των παρακολουθήσεων εν γένει…

Η μετάδοση ξεκίνησε στις 10 π.μ. (ώρα Ελλάδος) και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Πάμε τώρα στα δικά μας.

Η Εξεταστική Επιτροπή, της ελληνικής βουλής, της χώρας που γέννησε της Δημοκρατία (μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό) συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών. Οι βουλευτές και όσοι εισέρχονται είναι υποχρεωμένοι να αφήνουν έξω τα κινητά τους και οποιοδήποτε άλλο μέσο καταγραφής.

Μετά τις εργασίες δεν μπορούν να πάρουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Αυτά κρατούνται σε ένα ειδικό δωμάτιο όπου οι συμμετέχοντες μπορούν μόνο να τα δουν, όχι να τα φωτογραφίσουν ή να πάρουν αντίγραφο και φυσικά επιτηρούνται από υπάλληλο της βουλής για να μην κάνουν αταξίες…

Κάνατε τις συγκρίσεις; Θα το έχετε ακούσει φαντάζομαι ότι όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες οι Ευρωπαίοι τρώγανε βελανίδια.

Φάτε τώρα κουτόχορτο…

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 08.09.2022