ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας Ιωαννίνων που ερευνά την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρίσκεται ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στα Χανιά Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Εις βάρος του ο εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, καθώς, όπως ο ίδιος ο πρώην υπουργός είχε παραδεχτεί, είχε τηλεφωνήσει στον διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής με στόχο να αποτρέψει την επιβολή πειθαρχικών μέτρων εις βάρος σπουδαστών από την Κρήτη που είχαν εμφανίσει παραβατική συμπεριφορά.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε ισχυριστεί, η παρέμβασή του προς τον τότε διευθυντή της Σχολής κ. Μάντζαρη δεν αφορούσε την υπόθεση Γιακουμάκη, αλλά σχετιζόταν με βανδαλισμούς που είχαν διαπράξει σπουδαστές από την Κρήτη στους χώρους της σχολής και για τον λόγο αυτό απειλούνταν με αποβολή.

Εκείνο, πάντως, που δεν διευκρινίστηκε ποτέ είναι αν οι φοιτητές για τους οποίους είχε παρέμβει ο κ. Μαρκογιαννάκης ήταν οι ίδιοι που ασκούσαν ψυχολογική και σωματική βία στον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σε επικοινωνία της «Εφ.Συν.» με τον ίδιο τον κ. Μαρκογιαννάκη, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως για το θέμα επρόκειτο να προχωρήσει σε γραπτή ανακοίνωση-δήλωση σήμερα το πρωί, η οποία θα περιέχει και βολές κατά του δικαστικού λειτουργού από τα Ιωάννινα, επιβεβαιώνοντας εμμέσως την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του.

Για την ίδια υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε δύο στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής, ενώ στο στόχαστρο της εισαγγελίας ως φυσικοί αυτουργοί βρίσκονται και τουλάχιστον τρία ακόμα άτομα που κατάγονται από την Κρήτη.

(Κεντρική φωτογραφία: Δίωξη εις βάρος του υποψηφίου με τη Ν.Δ. στα Χανιά και πρώην υπουργού, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, διέταξε η εισαγγελία Ιωαννίνων για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη. *EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 11.09.2015