«ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Γιάννης Κουζής, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλά για την εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα για το μέλλον της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και την αναγκαιότητα να συντονιστούν οι δυνάμεις χωρίς αποκλεισμούς.

Ο ίδιος τονίζει ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι η ευρεία ανασυγκρότηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε έναν δρόμο που να αντιστοιχεί με τη σημερινή συγκυρία σημειώνοντας ότι σήμερα υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα επισημαίνει ότι οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές έχουν γίνει με την Αριστερά στην αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα κόσμου που αποστασιοποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να αποτελέσει στόχο για επαναπροσέγγιση, όχι όμως για τα στελέχη που έπαιξαν καίριο ρόλο την εποχή 2015-2019.

Τέλος υποστηρίζει ότι ο στόχος της κυβερνησιμότητας δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στην πραγματική ρήξη που πρέπει να επιδιωχθεί, ενώ χρειάζεται επεξεργασία με τα κινήματα προκειμένου να ο δρόμος να είναι διαφορετικός από αυτόν του 2015.