ΣΤΟΥΣ -15 ΕΠΕΣΕ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι του Οροπεδίου Λασιθίου στην Κρήτη χθες το πρωί όταν είδαν τα θερμόμετρα να καταγράφουν θερμοκρασία 15 βαθμών υπό το μηδέν, γεγονός πρωτοφανές ακόμα και για τις ορεινές περιοχές του νησιού.

Στα Ανώγεια το θερμόμετρο έπεσε στους -6 και στο Καστέλλι Ηρακλείου στους -5.

Εξαιτίας του πολικού ψύχους δημιουργήθηκε παγετός στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου του νησιού με συνέπεια να προκληθούν δεκάδες ατυχήματα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα πολλά σχολεία στο νησί και συγκεκριμένα στους Δήμους Αποκορώνου Χανίων, Οροπεδίου Λασιθίου, Μινώα Πεδιάδος, Αρχανών Αστερουσίων, καθώς και σε ολόκληρο τον νομό Ρεθύμνου.

Στους υπόλοιπους δήμους τα σχολεία θα μείνουν κλειστά μόνο στις απομακρυσμένες περιοχές.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από τον παγετό στο αεροδρόμιο Χανίων καθώς ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις από το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας λόγω του πάγου που είχε συγκεντρωθεί στον διάδρομο απογείωσης.

Οι υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας Κρήτης συνιστούν στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς αναμένεται και νέα επιδείνωση του καιρού.

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης πολλών περιοχών τόσο στα ορεινά χωριά όσο και μέσα στα αστικά κέντρα της Κρήτης, ενώ η επόμενη ημέρα της κακοκαιρίας βρίσκει τους αγρότες του νησιού να διεκδικούν αποζημιώσεις για την καταστροφή εκατοντάδων ελαιόδεντρων αλλά και αμπελιών εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 10.01.2017