ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 34χρονος, πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που πυροβόλησε ιδιοκτήτη καφετέριας στο Ρέθυμνο. Ο δράστης (Σ.Κ.) κρίθηκε προφυλακιστέος έπειτα από σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την ατιμωρησία που απολάμβανε μέχρι χθες ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο, πριν από λίγες ημέρες είχε μαχαιρώσει 44χρονο μετανάστη και είχε αφεθεί ελεύθερος καθώς το θύμα, προφανώς από φόβο, απέσυρε τη μήνυση εις βάρος του.

Οι συμμετέχοντες στην αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκαθάρισαν ότι δεν γίνονται ανεκτά φαινόμενα τρομοκράτησης των πολιτών, κάνοντας λόγο για την ύπαρξη κυκλωμάτων που αφήνουν ελεύθερους ανθρώπους επικίνδυνους όπως ο συγκεκριμένος δράστης, ενώ έθεσαν προ των ευθυνών τους τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές.

Η συγκέντρωση των αντιφασιστών ξεκίνησε από το Δημαρχείο Ρεθύμνου και συνεχίστηκε με πορεία επί της οδού Αρκαδίου, όπου είχε σημειωθεί το αιματηρό περιστατικό, καταλήγοντας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Αντιφασιστική κινητοποίηση έξω από το δικαστήριο. *rethemnosnews.gr

Προκαλεί ο δικηγόρος

Ωστόσο, την ίδια ώρα, προκλητική ήταν η ανακοίνωση του συνηγόρου του 34χρονου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε για… ρατσισμό τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, κάνοντας λόγο για ιδεοληψίες.

Μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο δικηγόρος Θωμάς Λεχωβίτης αναφέρει πως η συμμετοχή του κατηγορούμενου σε ψηφοδέλτιο της Χ.Α. «δεν αρκεί προφανώς για να κινητοποιήσει από μόνο του κινήσεις αντιπαράθεσης μαζί του, γιατί σε αυτή την περίπτωση καταστρατηγείται η αντικειμενικότητα της δικαστικής κρίσης ως πυρηνικό στοιχείο του δικαιικού πολιτισμού μας».

Ο συνήγορος του δράστη αναφέρει πως οι αντιφασίστες του Ρεθύμνου «επιδιώκουν να αφαιρέσουν διά βοής το τεκμήριο της αθωότητας ενός κατηγορούμενου, όχι επειδή διώκεται για πράξη ρατσιστικής βίας αλλά γιατί υπήρξε μέλος της Χ.Α. Και παράλληλα να χειραγωγήσουν τη δικαστική κρίση, η οποία κατ’ αυτούς, όταν δεν συμβαδίζει με τις ιδεοληψίες τους, είναι εκ των πραγμάτων αργυρώνητη, ως προϊόν συναλλαγής με άγνωστα συμφέροντα».

Ασύλληπτος πάντως παραμένει ένας 33χρονος (Η.Σ.), επίσης μέλος της Χρυσής Αυγής από το Ρέθυμνο, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη πυροβόλησε επιχειρηματία στον οποίο χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό. Και για τον συγκεκριμένο δράστη υπάρχει πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθώς πριν από ένα χρόνο είχε βρεθεί ολόκληρο οπλοστάσιο θαμμένο σε βαρέλια στο χωράφι του, αλλά παρέμενε εκτός φυλακής. Μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του επιχειρηματία, αναζητείται από την αστυνομία.

Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα των επιθέσεων νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: