ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ… ΠΕΝΤΟΖΑΛΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Από το βήμα του ξενοδοχείου «Ατλαντίς», στον ίδιο χώρο απ’ όπου πριν από δύο χρόνια αναφέρθηκε στον πεντοζάλη που θα χόρευαν οι αγορές, πρόκειται να μιλήσει απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο. Από τις 13 Δεκεμβρίου του 2014 έχουν αλλάξει πολλά, οι αγορές σίγουρα δεν χόρεψαν πεντοζάλη (σ.σ. δεν είναι και εύκολος χορός, εδώ που τα λέμε), ωστόσο ο πρωθυπουργός εκτιμά πως έστω και εντός μνημονίου έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, ειδικά για τις πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας.

Απέναντί του θα βρει κυρίως τους αγροτοσυνδικαλιστές της Μεσαράς και του Λασιθίου, οι οποίοι θα έχουν να του πουν αρκετά για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και για την απαίτηση δρομολόγησης πλοίου ασφαλείας σε περιπτώσεις απεργιών της ΠΝΟ, θέμα για το οποίο προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια πριν από 10 μέρες στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, ο πρωθυπουργός θα φτάσει στις 10 το πρωί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και θα μεταβεί αρχικά στον Οργανισμό Λιμένος όπου θα έχει ενημέρωση για σημαντικά έργα που είναι σε εξέλιξη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Μεσαρά, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους αγροτικούς φορείς στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού. Στην επιστροφή θα κάνει στάση στο χωριό Γέργερη, στους πρόποδες του Ψηλορείτη, ενώ η κεντρική πολιτική ομιλία του θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα και αναμένεται να έχει αυστηρά μηνύματα προς τους δανειστές αλλά και προς την αντιπολίτευση. Το ακριβές περιεχόμενό της θα καθοριστεί και από τις σημερινές εξελίξεις στο Euroworking group σχετικά με το… ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος αλλά και την έκθεση των θεσμών για το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους.

Ο πρωθυπουργός θα διανυκτερεύσει στο Ηράκλειο και αύριο θα επισκεφθεί το Λασίθι και θα μεταβεί στον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Κριτσάς ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με αγροτικούς και παραγωγικούς φορείς στον Αγιο Νικόλαο. Αγρότες από την Ιεράπετρα έχουν ανακοινώσει πως θα βρεθούν με πανό στον δρόμο για την Κριτσά και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Σε ό,τι αφορά τα θέματα της εκλογικής του περιφέρειας, ο Αλέξης Τσίπρας, όντας και βουλευτής Ηρακλείου, αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη δρομολόγηση του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο Καστελίου (σ.σ. παρά τις αντιδράσεις για τον άστοχο σχεδιασμό του έργου) αλλά και για το ξεμπλοκάρισμα του κάθετου οδικού άξονα της Μεσαράς, ενώ από την Περιφέρεια αναμένουν σημαντικές ανακοινώσεις για τη δρομολόγηση του μεγάλου έργου του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης.

Τον πρωθυπουργό στην Κρήτη θα συνοδεύουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτσης, ο υπουργός Επικρατείας Χριστ. Βερναρδάκης και ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Παν. Κουρουμπλής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης και τον δήμαρχο Ηρακλείου.

(Κεντρική φωτογραφία: *EUROKINISSI).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 20.12.2016