ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η CRETA FARMS

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Δεκτό έκανε το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το αίτημα των τραπεζών για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην Creta Farms. Η απόφαση εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής μετά την εκδίκαση της Τετάρτης επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι τράπεζες.

Με βάση την απόφαση προβλέπεται η τοποθέτηση «υπηρεσιακού» Διοικητικού Συμβουλίου στην κρητική αλλαντοβιομηχανία, το οποίο θα απαρτίζεται από τα τρία μέλη που πρότειναν οι τράπεζες και συγκεκριμένα από τους Δημήτρη Τσίρμπα, Λυκούργο Παπαγιαννόπουλο και Στέφανο Ξενάκη.

Οπως τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος της πλευράς των εργαζομένων Αθανάσιος Μαντάς, στο σκεπτικό της απόφασης προκρίνεται η ανάγκη πληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζόμενων (έως και 3 μήνες) και η επαναφορά της παραγωγής της εταιρείας σε κανονικούς ρυθμούς.

Ο ορισμός προσωρινής διοίκησης αναμένεται να ξεμπλοκάρει την ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία, για την οποία έχουν ήδη δεσμευτεί οι πιστώτριες τράπεζες.

Ασαφές παραμένει προς το παρόν αν στην προσωρινή διοίκηση θα μετέχουν και εκπρόσωποι των δύο αδελφών Δομαζάκη, όπως είχε αιτηθεί ο καθένας τους για λογαριασμό του στο δικαστήριο.

Η απόφαση επ’ αυτού αναμένεται να οριστικοποιηθεί και με την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 15 Νοεμβρίου.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: