ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σοκαριστική είναι η εικόνα από τα χτυπήματα που δέχτηκε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, όταν την περασμένη Τρίτη έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης από άνδρα με σιδηρογροθιές στο κέντρο της πόλης. Η φωτογραφία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, μία εβδομάδα μετά την επίθεση και αφού ο ίδιος πήρε εξιτήριο από το Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις του μίλησε για επαγγελματικό χτύπημα που είχε στόχο τη φυσική του εξόντωση ενώ ήδη από την κατάθεσή του στην αστυνομία έχει συνδέσει την επίθεση με τον θεσμικό του ρόλο και τις θέσεις που έχει εκφράσει το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα στο φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Για την επίθεση χθες δήλωσε πως «Δεν αφορά ένα πρόσωπο, έχει να κάνει με τους θεσμούς και τη λειτουργία της πόλης. Την κατατρομοκράτηση των Ηρακλειωτών».

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος έχει καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή όπου στήθηκε η ενέδρα, φορώντας όμως μπουφάν με κουκούλα.

Την επίθεση στον αντιδήμαρχο έχουν καταδικάσει με ανακοινώσεις τους όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου και οι θεσμικοί φορείς της πόλης. Σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών ο αντιδήμαρχος αναμένεται να μείνει αρκετές ακόμα μέρες στο σπίτι του μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του καθώς μετά τα χτυπήματα υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο μάτι και τη γνάθο.

(Κεντρική φωτογραφία: Άγρια δαρμένος ο αντιδήμαρχος. *ΕΦ.ΣΥΝ.)

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 01.12.2014