ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΕΞΑΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου το εξάχρονο αγόρι από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου, που τραυματίστηκε από πυροβόλο όπλο το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του εκτελούντος χρέη διοικητή του νοσοκομείου Γιώργου Χαλκιαδάκη, το παιδί δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο οι ζωτικές του λειτουργίες βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Χθες το μεσημέρι σημειώθηκε επεισόδιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μεταξύ συγγενών του παιδιού και τηλεοπτικών συνεργείων που είχαν κληθεί για τις δηλώσεις του κ. Χαλκιαδάκη.

Εξαγριωμένοι συγγενείς του παιδιού επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός οπερατέρ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του τραυματισμού του παιδιού, ενώ με βάση τις πρώτες πληροφορίες το επεισόδιο συνέβη σε φιλικό σπίτι της οικογένειας, στα Ζωνιανά.

Μαρτυρίες μιλούν για επικίνδυνο παιχνίδι με το όπλο, στο οποίο εκτός από το εξάχρονο παιδί που τραυματίστηκε, συμμετείχαν και άλλα παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του «παιχνιδιού», στα χέρια του ενός παιδιού εκπυρσοκρότησε το όπλο, το οποίο μάλιστα δεν έχει παραδοθεί μέχρι στιγμής στις Αρχές από τους ιδιοκτήτες του.

Οπως ανακοίνωσαν οι γιατροί, η σφαίρα διαπέρασε τον πνεύμονα του εξάχρονου παιδιού και στη συνέχεια προκάλεσε βλάβες στον νωτιαίο μυελό, τον τράχηλο και τον αυχένα του.

(Κεντρική φωτογραφία: *ICON / ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ (φωτ. αρχείου)).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 05.04.2016