ΡΩΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ρωτήστε την κοινωνία αν αντέχει να συνεχίσουν τα μνημόνια ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ρωτήστε τον απλό κόσμο αν θεωρεί ότι πρέπει να λάβει και ο ΣΥΡΙΖΑ τα μηνύματα που στέλνει η τρόικα. Ρωτήστε εμάς εδώ κάτω αν μας καίγεται καρφί να βγει καινούργιος Πρόεδρος ή αν ο μοναδικός στόχος είναι να φύγουν επιτέλους μαζί με τους νόμους που έφεραν τη ζωή μας μέχρι εδώ.

Ρωτήστε τον απλό κόσμο έξω αν περνά απαρατήρητη η διαφορά μεταξύ της «κατάργησης σε μία νύχτα του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων» και της «μαχητικής διαπραγμάτευσης».

Ακόμα και αν πιστέψουμε πως είναι όλα σκοπίμως φουσκωμένα για να δημιουργήσουν θέμα τα τηλεπαράθυρα, τώρα πια το ξέρετε πολύ καλά το παιχνίδι. Πάψτε να τους δίνετε αφορμές.

Ρωτήστε την κοινωνία αν περιμένει ή όχι να πάρει πίσω όσα έχασε. Από τα εργασιακά δικαιώματα που συρρικνώνονται μέχρι τη δημόσια περιουσία που εκποιείται. Από τη μετενέργεια και τον 14ομισθό μέχρι την Αγροτική και τον ΟΠΑΠ. Ρωτήστε αυτούς τι περιμένουν από σας και μετά ξεκινήστε να κάνετε «στρογγυλές» δηλώσεις.

Αν σε ένα πράγμα έχει υπεροχή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μπορεί να είναι πιο κοντά, πιο χαμηλά στην κοινωνία. Να την ακούει και να τον ακούει κι εκείνη με προσοχή. Βγείτε από κει μέσα και ρωτήστε τους απλούς ανθρώπους στο δρόμο και στις γειτονιές.

Ρωτήστε αυτούς, που να πάρει ο διάολος.

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 25.11.2014