ΡΕΘΥΜΝΟ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ακόμα ένα φαινόμενο αστυνομική βίας απασχολεί την κοινωνία της Κρήτης, με τον ξυλοδαρμό ενός μεταπτυχιακού φοιτητή Κοινωνικών Επιστημών από αστυνομικό της Ασφάλειας Ρεθύμνου. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν το δημοψήφισμα της προηγούμενης Κυριακής στην περιοχή Ευληγιάς του Ρεθύμνου όταν ο 27χρονος φοιτητής Βαγγέλης Γκαγκέλης που κατοικεί στην περιοχή προσπαθούσε να βάλει μπροστά τη μηχανή του. Ο αστυνομικός Γ.Μπ., επίσης κάτοικος της περιοχής, συνοδεύοντας έναν σκύλο βρέθηκε στο δρόμο του φοιτητή, του ζήτησε να κατέβει από τη μηχανή του και κατόπιν άρχισε να τον χτυπά ανελέητα με μπουνιές και κλωτσιές, δίνοντας εντολή ακόμα και στον σκύλο να δαγκώσει το θύμα του.

Αρχικώς η επίθεση συνοδεύτηκε από τις φωνές του αστυνομικού για ληστεία, κάτι που έκανε προς στιγμήν τους γείτονες να τρέξουν προς υποστήριξη του θύτη αντί του θύματος της επίθεσης. Ωστόσο, όταν έφτασε το περιπολικό της αστυνομίας όλα ξεκαθαρίστηκαν. Ο αστυνομικός άλλαξε τον ισχυρισμό του και είπε ότι ο φοιτητής παρακολουθούσε το σπίτι του. Ο φοιτητής κλήθηκε πολλές φορές και με πολλούς τρόπους να μη δώσει συνέχεια στο περιστατικό, άλλοτε με απειλές και άλλοτε με υποσχέσεις για «στραβά μάτια» αν κάποτε ο ίδιος υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα στο μέλλον.

Ο φοιτητής, αφού μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο, ζήτησε και έλαβε ιατροδικαστική διάγνωση, την οποία και κατέθεσε μαζί με τη μήνυση που υπέβαλε, ενώ μήνυση υπέβαλε και ο αστυνομικός. Στο πλευρό του φοιτητή τάχθηκαν οι συλλογικοί φορείς του Πανεπιστημίου Κρήτης, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου αλλά και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η τοπική Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αστυνομική Βία οργάνωσε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ρεθύμνου.

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 15.07.2015