+

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΙΣΟΣ!

Μια καταγραφή της συγκέντρωσης των «αγανακτισμένων κατοίκων» του Αγίου Παντελεήμονα, στις 24 Νοεμβρίου 2008. Η υποβάθμιση ήταν εκεί πριν από τους μετανάστες, αλλά τώρα εκείνοι βρίσκονται στο στόχαστρο και φαίνεται να φταίνε για όλα. Η οργή μετατρέπεται σε μίσος και η Χρυσή Αυγή είναι εκεί για να βοηθήσει…

Την ίδια στιγμή….

Τρεις μέρες μετά τη συγκέντρωση, το βράδυ της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση – σκούπα της Αστυνομίας στην περιοχή, όπως καταγγέλλει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό». Οι αστυνομικοί μπήκαν ακόμα και μέσα σε πολυκατοικίες όπου μένουν Αφγανοί και συνέλαβαν όσους δεν έχουν χαρτιά. Σε πολυκατοικία της οδού Πιπίνου, στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα, έκαναν συλλήψεις μέσα σε διαμερίσματα, χωρίς ένταλμα εισαγγελέα, παραβιάζοντας το οικιακό άσυλο. Αφορμή ήταν ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία κατοίκου, ότι στη συγκεκριμένη πολυκατοικία «υπάρχουν πρόβατα»! Βέβαια δεν βρήκαν πρόβατα. Βρήκαν όμως 15 Αφγανούς χωρίς χαρτιά, τους οδήγησαν στο τμήμα της οδού Μιχαήλ Βόδα όπου κρατούνταν μέχρι αργά το βράδυ και εκκρεμεί απόφαση διοικητικής απέλασής τους.

Μέλη της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, πήγαν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα μαζί με δικηγόρους, απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση των Αφγανών και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για τη ρατσιστική πρακτική των αστυνομικών.

Πρώτη προβολή: TVXS (Νοέμβριος 2008)