ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ… ΣΑΛΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Από το Ηράκλειο ανοίγει σήμερα η αυλαία της κρουαζιέρας για τη φετινή σεζόν με την αναχώρηση του Mein Sheiff 5, με 950 Γερμανούς τουρίστες.

Για το συγκεκριμένο πλοίο το λιμάνι του Ηρακλείου λειτουργεί ως home port και οι επισκέπτες έφτασαν αεροπορικώς χθες στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και κατόπιν επιβιβάστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο. Οπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Μηνάς Παπαδάκης, θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα εναλλάξ δύο κυκλικά δρομολόγια Ηράκλειο – Ρόδος – Πειραιάς – Χανιά – Ηράκλειο και Ηράκλειο – Κέρκυρα – Κατάκολο – Ηράκλειο.

Ο προγραμματισμός των δρομολογίων για το συγκεκριμένο πλοίο έχει γίνει μέχρι τα μέσα Ιουλίου, ενώ εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον θα συνεχιστεί για όλη την τουριστική σεζόν. Στις κρουαζιέρες θα τηρούνται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, θα διατίθεται προς κράτηση μέχρι το 50% των θέσεων και προς το παρόν οι επισκέπτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερων περιηγήσεων στους προορισμούς, αλλά θα πραγματοποιούνται μόνο οργανωμένες εκδρομές.

Οι συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη κρουαζιέρα ήταν και οι πρώτοι τουρίστες που εγκαινίασαν τις τσάρτερ πτήσεις, ενώ ήδη τις προηγούμενες ημέρες έχουν αρχίσει να φτάνουν στην Κρήτη πτήσεις από το Ισραήλ. Μέχρι την Κυριακή είναι προγραμματισμένες για το Ηράκλειο περίπου 70 πτήσεις από Γερμανία, Ισραήλ, Σουηδία, Δανία, Κύπρο και άλλες χώρες, ενώ και στα Χανιά αναμένονται από σήμερα περίπου 10 πτήσεις εξωτερικού σε καθημερινή βάση κυρίως από Γερμανία, Πολωνία και σκανδιναβικές χώρες.

Στο Ηράκλειο βρέθηκε χθες και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος είχε συναντήσεις με φορείς της Αυτοδιοίκησης και του τουρισμού. Σε δηλώσεις του τόνισε πως ο τουρισμός ανοίγει με ασφάλεια και για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων των φορέων. «Είμαστε αισιόδοξοι αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Φέτος τα “όπλα” που έχουμε στα χέρια μας -ο εμβολιασμός και η διάθεση μεγαλύτερου αριθμού τεστ- μας θωρακίζουν δυναμικά. Οι επισκέπτες που θα αρχίσουν να έρχονται, ή θα έχουν εμβολιαστεί ή θα έχουν κάνει τεστ 72 ώρες πριν», τόνισε ο ίδιος.