+

ΠΡΑΣΙΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Διοργάνωσε προχθές ολόκληρη ημερίδα το Τμήμα Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου Natura 2000, με τον Αλέξη Τσίπρα να μιλά για την ανάγκη διαφύλαξης των περιοχών αυτών και να τονίζει πως «η προστασία του περιβάλλοντος δεν πρέπει να είναι σημαία ευκαιρίας για τα κόμματα».

Ξέχασαν να πουν, ο τέως πρωθυπουργός και οι επιτελείς του Τμήματος Οικολογίας, ότι προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου Natura 2000 (και της σύμβασης ACCOBAMS για τη θάλασσα) υπάρχουν και εκεί όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τις συμβάσεις για εξορύξεις υδρογονανθράκων, σε Δυτική Ελλάδα και Κρήτη. Οτι στο Δίκτυο Natura είναι και τα Αστερούσια Ορη όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε την κατασκευή ενός άχρηστου αεροδρομίου, ενώ το Ηράκλειο έχει ήδη αεροδρόμιο που μπορεί να επεκταθεί.

Ξέχασαν να πουν ότι χαρακτηρισμένο γεωπάρκο, προστατευόμενο από την UNESCO, είναι και η περιοχή της Σητείας όπου οι υπουργοί Σταθάκης, Σκουρλέτης, Μπαλτάς και Τσιρώνης υπέγραψαν για την επένδυση της Μονής Τοπλού (που κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε «Βατοπέδι της Κρήτης»). Μίλησε πολύ ο τέως πρωθυπουργός για τη «βιώσιμη ανάπτυξη». Ακριβώς για την ίδια που μιλούν και οι κάτοικοι στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών. Εκεί όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε σχέδιο για ξενοδοχεία αλλά και άδεια καζίνου προωθώντας ένα νέο Ελληνικό.

Σωστά ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη Ν.Δ. για την αντιπεριβαλλοντική της πολιτική. Από εκείνους δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Όμως μπήκαν και οι δικές του υπογραφές και αυτό δεν αλλάζει. Οι «πράσινες» σημαίες έγιναν πια αυτό ακριβώς που είπε: «Σημαίες ευκαιρίας». Ενίοτε και υποκρισίας…

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 26.02.2020