ΠΟΣΕΣ «ΑΝΑΠΟΔΙΕΣ» ΑΝΤΕΧΕΙΣ;

1 Σχόλιο

Μας έτυχαν βλέπετε η μία αναποδιά μετά την άλλη. Επιτελικό κράτος που δεν έχει να μοιράσει νερό στους πολίτες του, που δεν έχει γιατρούς να προστατέψει τον πληθυσμό από τις επιδημίες μετά τις πλημμύρες, που του λείπουν 19.000 δάσκαλοι  αλλά και καθαρίστριες για να αρχίσει η σχολική χρονιά.

Αλλά όλα μπορείς να τα ονομάσεις «αναποδιές». Το μόνο που πάει ίσια και στρωτά είναι οι χρηματοδοτήσεις σε εργολάβους για έργα που συνεχώς θα καθυστερούν και θα τα προλαβαίνουν οι επόμενες θεομηνίες.

Στις Πίσω Σελίδες της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου μιλούν:

Η Ηρώ Διώτη πρώην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφια βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές με το ΜέΡΑ25 και κάτοικος της περιοχής της Λάρισσας αναφέρεται στην έλλειψη την πρόληψης και των ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων στην Θεσσαλία.

Η ίδια τονίζει την ανάγκη ο λαός να διεκδικήσει ουσιαστικές παρεμβάσεις για το μέλλον και έναν γενικό σχεδιασμό για την περιοχή, καθώς παρά την πρωτοφανή ένταση των φαινομένων, αν είχαν γίνει τα απαραίτητα έργα, οι καταστροφές θα ήταν μικρότερης κλίμακας.

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Μαλιχούδης αναφέρεται στις πρακτικές της Attica Group να φυλακίζει μετανάστες που βρίσκει εντός των πλοίων της στις γραμμές της Ιταλίας, ζήτημα που είχε αναδείξει μετά από διεθνή έρευνα, η δημοσιογραφική ομάδα «Solomon». Ο ίδιος τονίζει πως για το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του Λιμενικού στην οποία κλήθηκε να καταθέσει ο ίδιος τα στοιχεία του ρεπορτάζ.  Σύμφωνα με τον ίδιο, στα πλοία της εταιρίας που εκτελεί τα δρομολόγια από Πάτρα και Ηγουμενίτσα για Ιταλία, έχουν δημιουργηθεί «μικρές φυλακές» όπου φυλακίζονται μετανάστες που έχουν ανέβει στο πλοίο, συχνά με τη χρήση βίας, και όταν επιστρέφουν σε ελληνικό λιμάνι, παραδίδονται στο Λιμενικό.

Την ανάγκη ενίσχυσης του υγειονομικού προσωπικού σε όλη την Θεσσαλία, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του πληττόμενου πληθυσμού, επισημαίνει η Δέσποινα Τοσονίδου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ.

Η ίδια αναφέρθηκε στις τεράστιες ανάγκες του πληθυσμού αλλά και στους κινδύνους από τα στάσιμα νερά, την έλλειψη πόσιμου νερού και τις ασθένειες που μπορεί να ξεσπάσουν, ενώ τονίζει ότι η υποστελέχωση των νοσοκομείων είναι τόσο μεγάλη, που βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης.