+

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ 12ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ;

 

Από τον Λιγνάδη μέχρι την υπόθεση του Κολωνού η προστασία του κράτους στα θύματα και οι μεθοδεύσεις ανάλογα με την πολιτική ταυτότητα των δραστών δεν μπορεί να περνούν απαρατήρητες. Και ξανά η Δικαιοσύνη και ο τρόπος λειτουργίας της μπαίνουν στο επίκεντρο.

Μην ανησυχείτε όμως ο Βορίδης λέει πως δεν υπάρχουν κακές ειδήσεις στην Ελλάδα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να γίνει και με τη βούλα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Όλα καλά…

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Ορέστης Τριανταφύλλου, μέλος του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ «ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ»

Ο Ορέστης Τριανταφύλλου, μέλος του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΜΦΕ του Πολυτεχνείου, μιλά για τη μεγάλη καμπάνια που πραγματοποιείται από ακαδημαϊκούς, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς, κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά και τις κινητοποιήσεις αυτής της βδομάδας.

Ο ίδιος κάνει λόγο για διαστρέβλωση του ζητήματος, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα ΜΜΕ ενώ τονίζει ότι πρόκειται για συνταγματική εκτροπή, καθώς έτσι παγιώνεται η δυνατότητα μιας κυβέρνησης, με μία πρόταση νόμου, να παρακάμπτει το Σύνταγμα, ανοίγοντας την «πόρτα» για «παρεμβάσεις» και σε άλλα συνταγματικά δικαιώματα.

Όπως επισημαίνει, είναι αναγκαία μια ευρεία ενημέρωση της κοινωνίας για το ζήτημα προκειμένου να πιεστεί η κυβέρνηση, καθώς αντιμετωπίζει τους φοιτητές αλλά και τους μαθητές που αργότερα θα σπουδάσουν, ως πελάτες.

Παράλληλα κάνει λόγο για μια διαρκή συκοφάντηση του έργου των δημόσιων πανεπιστημίων αλλά και του φοιτητικού κινήματος, που αντιμετωπίστηκε με βία, ενώ τέλος μιλά και για το ζήτημα των φοιτητικών δανείων που θα αυξηθούν σημαντικά με την έλευση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, οδηγώντας σε οικονομικό στραγγαλισμό και δεσμεύοντας για δεκαετίες τους φοιτητές.

Μαρίνα Σιούτη, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης της 12χρονης στον Κολωνό: «ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ»

H Μαρίνα Σιούτη, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης της 12χρονης στον Κολωνό, μιλά για την δίκη που ξεκινά και την συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια μαζί με άλλες συλλογικότητες. Η ίδια αναφέρει ότι σκοπός της συγκέντρωσης είναι να καταδείξουν ότι δεν θα επιτραπεί να κανονικοποιηθούν τέτοιες καταστάσεις, και δεν θα ανεχτούν μία ακόμα συγκάλυψη σε τέτοιους είδους εγκλήματα, όπως έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν.

Επίσης επισημαίνει ότι υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία σε αυτήν την υπόθεση, τονίζοντας ότι η ελληνική πολιτεία δεν έχει προστατεύσει το παιδί, ενώ αναφερόμενη στην προφυλάκιση της μητέρας της 12χρονης, σημειώνει ότι στόχος του συστήματος είναι στραφεί η κοινή γνώμη εναντίον της, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το κομμάτι του trafficking.

Παράλληλα αναφέρεται στις άλλες υποθέσεις και στον τρόπο που τις αντιμετώπισε η Δικαιοσύνη, στο κομμάτι της τρομοκράτησης της ανήλικης αλλά και τις μαφιόζικες πρακτικές που φάνηκαν σε όλη τη διαδικασία της υπόθεσης.

ΟΙ ΠΙΣΩ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ