ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, οι οποίες εκτιμάται πως θα ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του άτυχου παιδιού.

Μετά τις νέες σκιές που δημιουργήθηκαν στην υπόθεση την περασμένη εβδομάδα από την «παράκαμψη» της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας, αύριο Τρίτη ή την Τετάρτη πρόκειται να γίνουν παρουσία της οι εξετάσεις στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών και Τοξικολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Οπως είχε καταγγείλει μέσω της «Εφ.Συν.» η ίδια η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη, ενώ από το βράδυ της νεκροψίας-νεκροτομής (σ.σ. στις 29/12) είχε συμφωνηθεί οι ιστολογικές εξετάσεις να γίνουν στο Ηράκλειο, όπου υπάρχει η απαραίτητη υποδομή αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό, εντούτοις η υπόσχεση αυτή αθετήθηκε και τα δείγματα εστάλησαν αιφνιδιαστικά στην Αθήνα, χωρίς να ενημερωθεί η ίδια και η οικογένεια.

Για το θέμα κινήθηκε νομική διαδικασία από τους δικηγόρους της οικογένειας και από τον ίδιο τον πατέρα της μικρής, ώστε να μπλοκαριστεί η όλη διαδικασία μέχρι να παραστεί και η τεχνική σύμβουλος.

Παρέμβαση γιατρών

Εν τω μεταξύ, παρέμβαση με επιστολή για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο έκαναν οι ειδικευόμενοι γιατροί του «Βενιζέλειου», ζητώντας αφενός να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση του θανάτου του κοριτσιού, αλλά καταδικάζοντας την ανθρωποφαγία των ΜΜΕ εις βάρος της συναδέλφου τους αναισθησιολόγου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή γίνεται λόγος για «μεσαιωνικής έμπνευσης προπαγάνδα από συγκεκριμένους δημοσιογράφους και ΜΜΕ οι οποίοι αναλαμβάνοντας ρόλο γιατρού ή και δικαστικού, χωρίς στοιχειώδη γνώση και ηθική, βγάζουν πορίσματα προκειμένου να δικάσουν και να προσπαθήσουν να γεμίσουν οργή την κοινωνία για μια συνάδελφο που καθημερινά έδινε μάχες για να μπορέσει να λειτουργεί το ΕΣΥ σε ένα δύσκολο περιβάλλον».

Οι ειδικευόμενοι γιατροί περιγράφουν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις κλινικές του «Βενιζέλειου» με την έλλειψη προσωπικού και τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς τους, για τα οποία, όπως λένε, τα ΜΜΕ σπάνια έδειξαν να ενδιαφέρονται.

«Κάποια ΜΜΕ, με προεξάρχοντα το ΣΚΑΪ, το MEGA και το “Πρώτο Θέμα”, το μόνο που θέλουν είναι να δημιουργήσουν έδαφος για να επικρατήσει ο κανιβαλισμός στα ερείπια μιας κοινωνίας, στην οποία οι ίδιοι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το πού έφτασε, προκειμένου να συσκοτίσουν πραγματικά προβλήματα και να προωθήσουν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση των ειδικευόμενων γιατρών.

Τέλος, στην ίδια επιστολή οι γιατροί επισημαίνουν την έλλειψη ΜΕΘ Παίδων στο «Βενιζέλειο» (αν και τριτοβάθμιο νοσοκομείο), παράμετρος που ίσως επηρέασε την εξέλιξη του συγκεκριμένου συμβάντος.

(Κεντρική φωτογραφία: Τα αποτελέσματα των ιστολογικών που θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της άτυχης 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη θα είναι γνωστά ώς το τέλος της εβδομάδας. *ICONPRESS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 18.01.2016