ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ, ΟΠΟΥ ΝΑ’ΝΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έχετε καταλάβει γιατί αποφυλακίστηκε ο αστυνομικός που σκότωσε με σφαίρα στο κεφάλι τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη;

Απλά περιμένουμε να πεθάνει το θύμα, που θάψανε οι γονείς του στις 15 Δεκεμβρίου.

Καλά διαβάζετε. Επισήμως δεν έχει πεθάνει ακόμα. Τουλάχιστον όχι για την ελληνική Δικαιοσύνη (που συναγωνίζεται μάλλον μήπως προλάβει και πεθάνει η ίδια πρώτη).

Πάμε από την αρχή…

Η καταδίωξη για το αμάρτημα των 20 ευρώ, που τελείωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι του 16χρονου έγινε στις 5 Δεκεμβρίου. Ο αστυνομικός συνελήφθη την ίδια μέρα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί.

Μετά την απολογία υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν έπρεπε να προφυλακιστεί. (Ενώ αν είναι, ας πούμε, κανένας «Ινδιάνος» που κατηγορείται για επίθεση σε αστυνομικό, κατά παράδοση ο ανακριτής και ο εισαγγελέας τα βρίσκουν για την προφυλάκιση έστω κι αν μετά αποδεικνύεται αθώος ο φυλακισμένος).

Στον αστυνομικό της Θεσσαλονίκης λοιπόν, επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός μέχρι να αποφανθεί για την προφυλάκισή του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών (και μόνο ότι μιλάμε για πλημμέλημα κάτι δείχνει).

Στο μεταξύ όμως από το νοσοκομείο ανακοινώθηκε ο θάνατός του παιδιού στις 13 Δεκεμβρίου.

Στις 15 Δεκεμβρίου έγινε η κηδεία.

Στις 19 Δεκεμβρίου βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου που τον άφησε ελεύθερο, παρά τον εν ψυχρώ πυροβολισμό, παρά τη δολοφονία και παρά το γεγονός ότι «ξέχασε» στην ενημέρωση του κέντρου μέσω ασυρμάτου να πει ότι πυροβόλησε έναν άνθρωπο.

Αυτό έγινε επειδή αν και βρισκόμασταν έξι μέρες μετά τον θάνατο και τέσσερις μέρες μετά την κηδεία εντούτοις, οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είχαν να αποφασίσουν λαμβάνοντας υπόψιν την δικογραφία που είχε συνταχθεί ΠΡΙΝ πεθάνει ο Κώστας Φραγκούλης.

Αυτό συνέβη γιατί δεν είχαν διαβιβαστεί μέχρι την ώρα της απόφασης το πιστοποιητικό θανάτου και η ιατροδικαστική έκθεση! Και δεν βρέθηκε επί έξι μέρες ένας κερατάς να βάλει το πιστοποιητικό και την έκθεση σε ένα φαξ και να τα στείλει στους δικαστές. Η έστω και να τα πάει με τα πόδια στους δικαστές. Σίγουρα θα προλάβαινε…

Έτσι, μέχρι χθες (19/12) ο Κώστας Φραγκούλης επισήμως δεν είχε πεθάνει.

Σήμερα (20/12) κάτι πήραν χαμπάρι οι δικαστές ότι τελικά πέθανε και άσκησαν νέα συμπληρωματική δίωξη στον αστυνομικό και θα ξεκινήσει από την αρχή η διαδικασία. Θα απολογηθεί ξανά και ίσως αυτή τη φορά να συμφωνήσουν ο ανακριτής και ο εισαγγελέας ότι με (εντελώς) νεκρό τον Φραγκούλη ίσως και να πρέπει να προφυλακιστεί ο δολοφόνος του.

Ίσως βέβαια, γιατί δεν ξέρετε καμιά φορά τι γίνεται…

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι θα προλάβει να πάρει το επίδομα των 600 ευρώ.

Το δικαιούται, εξάλλου, για το καλό σημάδι του…

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 20.12.2022