ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Για συγκάλυψη και ατιμωρησία μιλά η οικογένεια του φιλάθλου του Εθνικού. Καμία απάντηση από τον Λευτέρη Αυγενάκη στην επιστολή του πατέρα για τον ρόλο που έπαιξε ως βουλευτής Ηρακλείου στην υπόθεση.

Σε δήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Κώστα Κατσούλη στο γήπεδο του Ηροδότου στη Νέα Αλικαρνασσό προχώρησε η οικογένεια του εκλιπόντος.

Οι γονείς και ο αδελφός του Κώστα Κατσούλη κάνουν λόγο για ατιμωρησία και συγκάλυψη στην υπόθεση του φιλάθλου του Εθνικού, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι κανένας από τους καταδικασθέντες ενόχους δεν είναι πλέον στη φυλακή, ενώ μιλούν για νέα στοιχεία που δείχνουν προμελετημένο έγκλημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Κατσούλης, φίλαθλος του Εθνικού Πειραιώς, που κατοικούσε στα Χανιά, είχε μεταβεί το 2014 στο Ηράκλειο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι της ομάδας του με τον Ηρόδοτο για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Εκεί δέχτηκε οργανωμένη επίθεση από χούλιγκαν του Ηροδότου και κατέληξε βαριά τραυματισμένος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Κατόπιν μεταφέρθηκε στο 401 ΓΣΝΑ, όπου και έχασε τη μάχη για τη ζωή λίγες μέρες αργότερα.

Στις δίκες που ακολούθησαν έγινε προσπάθεια να αποδοθεί ο θάνατός του σε παθολογικά αίτια, ενώ οι τρεις συλληφθέντες, αν και καταδικάστηκαν σε πολυετή κάθειρξη, είναι πλέον ελεύθεροι έπειτα από αίτηση αναίρεσης που κατέθεσαν στον Αρειο Πάγο.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Αναλυτικά στη δήλωσή της η οικογένεια Κατσούλη αναφέρει:

«Πέρασαν πέντε βασανιστικά χρόνια από την άνανδρη, φασιστικού τύπου, δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Κώστας Κατσούλης στις 14/9/2014 στο γήπεδο του Ηροδότου και τον οδήγησε στον θάνατο. Οι λίγοι ένοχοι που παραπέμφθηκαν είναι εκτός φυλακής καθώς ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτή την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, με συνέπεια να πρέπει να επαναληφθεί η δίκη εξ αρχής.

Τα στοιχεία εν τω μεταξύ που έχουν ανακαλυφθεί εκ μέρους της οικογένειας του Κώστα επαληθεύουν την προσπάθεια συγκάλυψης και συνηγορούν στο ότι το έγκλημα ήταν καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο. Υποσχόμαστε ότι για την αποκατάσταση της αλήθειας και της μνήμης του Κώστα Κατσούλη θα συνεχίσουμε την τιτάνια προσπάθεια αποκάλυψης όλων των στοιχείων που αφορούν τη βρόμικη αυτή υπόθεση με στόχο την τιμωρία όλων όσοι συνειδητά συμμετείχαν στη συγκάλυψη της υπόθεσης και στην παραπλάνηση της Δικαιοσύνης. Θα κρατήσουμε έτσι ζωντανό το ηρωικό παράδειγμα ανθρωπισμού που επέδειξε ο Κώστας για να σωθούν παιδιά και ηλικιωμένοι.
Βασίλης, Αθανασία, Ευθύμιος Κατσούλης».

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Τον περασμένο Ιούλιο, ο πατέρας του Κώστα Κατσούλη είχε αποστείλει επιστολή στον νέο υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ρωτώντας τον για τον ρόλο που έπαιξε ο ίδιος στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κατσούλης εγκαλούσε τον κ. Αυγενάκη επειδή μετά τον θάνατο του παιδιού του «συνόδεψε» τη διοίκηση του Ηροδότου στον αθλητικό δικαστή προκειμένου να μην τιμωρηθεί η ομάδα της εκλογικής του περιφέρειας.

ΤΙΜΩΡΙΑ

Ακόμα όμως και μετά την επιβολή της τιμωρίας (αφαίρεση 15 βαθμών στο πρωτάθλημα), ο βουλευτής Ηρακλείου είχε ζητήσει με ερώτηση στη Βουλή την αναίρεσή της προκειμένου να ικανοποιήσει την εκλογική του πελατεία.

«Ηταν αυτές πράξεις κατά της βίας στα γήπεδα;» ρωτούσε πριν από δύο μήνες ο πατέρας του Κώστα Κατσούλη τον Λευτέρη Αυγενάκη, που μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού και ήδη διακήρυττε την αποφασιστικότητά του για πάταξη της βίας στα γήπεδα. Φυσικά, ο Βασίλης Κατσούλης δεν πήρε ποτέ απάντηση από τον νέο υφυπουργό.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 13.09.2019