+

«ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Με μαχαίρια, λοστούς, ρόπαλα, ακόμα και με εν λειτουργία αλυσοπρίονο ήταν εξοπλισμένοι οι… πατριώτες Κρητικοί που διαμαρτυρήθηκαν τη Δευτέρα σε Χανιά και Ηράκλειο κατά της πιθανής έλευσης μεταναστών από τη Λιβύη στο νησί.

Στο Ηράκλειο σημειώθηκαν επεισόδια όταν η συγκέντρωση συναντήθηκε με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, ενώ ερωτήματα προκαλεί η στάση της αστυνομίας η οποία, παρά τα προφανή αδικήματα (οπλοκατοχή, απειλές κτλ), όχι μόνο δεν προέβη σε συλλήψεις, αλλά αντίθετα διευκόλυνε την πραγματοποίηση της ρατσιστικής συγκέντρωσης επιτιθέμενη προς τους αντιφασίστες.

Τις περισσότερες από τις εικόνες, που από χθες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ανέβασαν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια του μίσους επιδεικνύοντας τα κατορθώματά τους. Μάλιστα ο κάτοχος του αλυσοπρίονου στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο εμφανίζεται σε ερασιτεχνικό βίντεο να το κραδαίνει με καμάρι και να λέει: «Στα κεφάλια τους» (προφανώς των μεταναστών), ενώ δίπλα του βρίσκονται ακόμα δύο άνθρωποι, ο ένας εκ των οποίων κρατάει μαχαίρι (σε θήκη) και ο άλλος κινηματογραφεί αναφέροντας τη φράση «δεν θα μας γλιτώσει κανείς».

Τόσο στο Ηράκλειο όσο και στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά συγκεντρώθηκαν αρκετοί άνθρωποι παρακινημένοι από ανώνυμα διαδικτυακά καλέσματα των τελευταίων ημερών με στόχο να αποτρέψουν την υλοποίηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ειρήνη». Το αρχικό κάλεσμα ανέφερε: «Ολοι οι Κρητικοί γινόμαστε μια γροθιά και λέμε όχι στην αποβίβαση λαθρομεταναστών. Δεν θυσιάζουμε το νησί μας, δεν θα γίνουμε άλλη μια Λέσβος». Ειδικά στο Ηράκλειο το κάλεσμα διευρύνθηκε και περιέλαβε διάφορες άλλες περίεργες ομάδες, από το αντιεμβολιαστκό κίνημα μέχρι τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας κατά της τεχνολογίας 5G…

Ολοι αυτοί, υπό την ανοχή της αστυνομίας, επιτέθηκαν προς τους αντιφασίστες χτυπώντας μάλιστα αρκετούς από αυτούς, ενώ με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο οδηγήθηκε και ένας δημοσιογράφος του ΚΡΗΤΗ TV και της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ. Ανακοινώσεις καταδίκης της ρατσιστικής συγκέντρωσης αλλά και της στάσης της αστυνομίας εξέδωσαν χθες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Η επιχείρηση «Ειρήνη», στην οποία συμφώνησε πρόσφατα να συμμετάσχει η ελληνική κυβέρνηση, αφορά θαλάσσια και εναέρια επιτήρηση των υδάτων από την Κρήτη μέχρι την Ιταλία με στόχο την αντιμετώπιση πιθανού λαθρεμπόριου όπλων από και προς τη Λιβύη που σπαράζεται από εμφύλιο πόλεμο (σ.σ. στην ίδια περιοχή βέβαια δραστηριοποιούνται και διάφορα κυκλώματα λαθρεμπορίου όπλων που καταλήγουν στη νότια Κρήτη).

Ωστόσο, όπως είχε παραδεχτεί και σε πρόσφατη συνέντευξή του (Real FM) ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, η συμφωνία όντως προβλέπει και τη μεταφορά στο λιμάνι της Σούδας και παραμονή στην Κρήτη για διάστημα έως τέσσερις μήνες των ανθρώπων που τυχόν θα περισυλλεγούν από την ίδια περιοχή, σε περίπτωση που τα πλοία που επιχειρούν συναντήσουν βάρκες με μετανάστες.

Τη συμφωνία πάντως έχει επικρίνει σφοδρά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναφέροντας ήδη από τις 27 Μαρτίου ότι επί των ημερών του είχε απορρίψει τη συγκεκριμένη συμφωνία, κάνοντας πρώτος σύγκριση της Κρήτης με την κατάσταση στη… Μόρια. Για το ίδιο θέμα έχουν καταθέσει ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη.

Για τους ντόπιους ρατσιστές πάντως οι φταίχτες είναι πάντα οι «εισβολείς λαθρομετανάστες» και τη Δευτέρα έδειξαν, με τα αλυσοπρίονα και τα μαχαίρια, τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να τους υποδεχτούν, ενώ ακόμα αναμένεται η αντίδραση των εισαγγελικών αρχών του Ηρακλείου για τις ευθείες απειλές που διατυπώθηκαν στα συλλαλητήρια κατά της ανθρώπινης ζωής.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 06.05.2020