«ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΥΣ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Γιώργος Μανώλης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, μιλά για την προσπάθεια να πέσουν ευθύνες στον μηχανοδηγό του τρένου στα Τέμπη, τονίζοντας ότι θίγει ολόκληρο τον κλάδο.

Ο ίδιος αναφέρεται σε όλη την διαδικασία που χρειάζεται ένας εργαζόμενος για να πάρει το δίπλωμα τονίζοντας ότι οι όροι σε όλη την Ευρώπη είναι κοινοί ενώ επισημαίνει ότι οι μηχανοδηγοί έχουν εδώ και χρόνια προειδοποιήσει για ζητήματα ασφαλείας.

Επίσης μιλά για τον αποκλεισμό μαρτύρων από την Εξεταστική υπογραμμίζοντας ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο μηχανοδηγός δεν φέρει ουδεμία ευθύνη και λειτούργησε, όπως αποδεικνύεται από τα ηχητικά δεδομένα, σύμφωνα με τους κανονισμούς ενώ και οι ιατρικές εξετάσεις του έδειχναν ότι είναι απόλυτα ικανός.

Παράλληλα, σχολιάζει το γεγονός ότι ηχητικά στοιχεία είχαν διαγραφεί, με την αιτιολογία των προσωπικών δεδομένων, ενώ τέλος σημειώνει ότι τα πράγματα στο κομμάτι της ασφάλειας των τρένων έχει βελτιωθεί, επισημαίνοντας ότι αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, όπως συμβαίνει σήμερα, θα είχε αποτραπεί το δυστύχημα.