Ο «ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ» ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η μάχη που δόθηκε για να μην πραγματοποιηθεί η φασιστοσύναξη στην Αθήνα ήταν νικηφόρα και έδειξε τον δρόμο για το πώς αντιμετωπίζεται κάθε μέρα ο φασισμός, στον δρόμο και όχι με νομικές απαγορεύσεις.

Όμως αν η αστυνομία ήταν ο «διαιτητής» μεταξύ των δύο κόσμων τότε το γήπεδο σαφώς έγερνε προς τους φασίστες.

Οι προληπτικές συλλήψεις, η ανενόχλητη κίνηση των φασιστών στην Αθήνα και οι προνομιακές σχέσεις με τους Χρυσαυγίτες δείχνουν πως η Αστυνομία έχει για πολλά να απολογηθεί για τη στάση της.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Θωμάς Αχταρίδης, μέλος του ΜέΡΑ25 και προσαχθείς στην αντιφασιστική συγκέντρωση: «ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ Η ΕΛ.ΑΣ.»

Ο Θωμάς Αχταρίδης, μέλος του ΜέΡΑ25 και προσαχθείς στην χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση, μιλά για τις προληπτικές προσαγωγές της αστυνομίας, την ίδια στιγμή που οι φασίστες αλώνιζαν στην Αθήνα.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο κόσμος έδωσε απάντηση, τόσο στην απαγόρευση της αστυνομίας, όσο και στην παρουσία των φασιστών, σημειώνοντας ότι η ενεργοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος απέτρεψε οποιαδήποτε μαζικότητα στο φασιστικό κάλεσμα.

Τέλος θέτει ερωτήματα για την φασιστική επίθεση στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι και την στάση της αστυνομίας, η οποία προκλητικά επέτρεψε σε αυτήν την ομάδα να κυκλοφορεί ελεύθερα στην πόλη ενώ σημειώνει ότι ουσιαστικά η ΕΛ.ΑΣ. λειτούργησε ως θεματοφύλακας των φασιστών.

Χρήστος Κωνσταντινίδης, μέλος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών: «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ»

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, μέλος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών, μιλά για τις παρεμβάσεις του συλλόγου στα κόμματα και στον Άρειο Πάγο, για ζητήματα που αφορούν την διερεύνηση του δυστυχήματος.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο Σύλλογος προσπάθησε να αναδείξει το κομμάτι της συγκάλυψης, αναφερόμενος στα βαγόνια που απομακρύνθηκαν από το σημείο και παραμένουν σε απροστάτευτο χώρο απροστάτευτο χώρο, παρά την εισαγγελική εντολή να μεταφερθούν σε στεγασμένο υπόστεγο.

Επίσης αναφέρεται και στο κομμάτι της φωτιάς που ξέσπασε αμέσως μετά τη σύγκρουση, τονίζοντας ότι δεν έχει απαντηθεί ακόμα το ερώτημα για το τι υλικά μετέφερε το εμπορικό τρένο ενώ οι δειγματοληψίες που έγιναν πρόσφατα, δεν έγιναν σωστά.

Τέλος μιλά για τη μήνυση της Ευρωπαικής Εισαγγελίας και εμπλέκει 26 πρόσωπα, τρεις εκ των οποίων πρώην υπουργοί, σημειώνοντας παράλληλα ότι το κατηγορητήριο θα πρέπει να αναβαθμιστεί.