ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ… ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνά η αστυνομία την υπόθεση αποκάλυψης ολόκληρου οπλοστασίου στο χωριό Δαφνές, νότια του Ηρακλείου Κρήτης.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο χωριό ύστερα από καταγγελία για άσκοπους πυροβολισμούς, αλλά από λάθος μετέβησαν αρχικά στο σπίτι άλλου προσώπου από αυτό που είχε καταγγελθεί.

Ωστόσο, κατά την έρευνα στο σπίτι ενός 49χρονου βρέθηκαν μπροστά σε μια «συλλογή» από 50 όπλα, μεταξύ των οποίων τρία καλάσνικοφ, δώδεκα μονόκαννες κυνηγετικές καραμπίνες, ένα οπλοπολυβόλο, δέκα υποπολυβόλα, τέσσερα αεροβόλα τυφέκια, ένα κυνηγετικό μονόκαννο όπλο και ένα εμπροσθογεμές μονόκαννο όπλο, πέντε αεροβόλα πιστόλια, τρία πιστόλια, τέσσερα περίστροφα, δύο πιστόλια «στυλό», τρεις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, 52 γεμιστήρες διαφόρων τύπων και εκατοντάδες φυσίγγια.

Ο ιδιοκτήτης του οπλοστασίου δήλωσε φανατικός συλλέκτης όπλων, χωρίς ωστόσο να δικαιολογήσει με νόμιμα παραστατικά και άδειες ολόκληρη τη… συλλογή.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι ενός 63χρονου, για τον οποίο είχε υπάρξει η αρχική καταγγελία περί άσκοπων πυροβολισμών, τον οποίο επίσης συνέλαβαν.

Οι δύο άνδρες έχουν συγγενική σχέση και τυχαίνει να έχουν το ίδιο όνομα και το ίδιο επώνυμο, γεγονός που προκάλεσε και το αρχικό λάθος των αστυνομικών, που όμως οδήγησε στην αποκάλυψη του οπλοστασίου.

Σχέσεις με Χ.Α.

Πληροφορίες από την περιοχή των Δαφνών κάνουν λόγο για ενεργό σχέση των δύο συλληφθέντων με τη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα ειδικά ο 49χρονος είχε αναπτύξει έντονη δράση στον χώρο της ναζιστικής οργάνωσης.

Τις πληροφορίες αυτές διέψευσε κατηγορηματικά ο συνήγορός του Γιώργος Κοκοσάλης, τονίζοντας πως πρόκειται απλώς για έναν παθιασμένο συλλέκτη όπλων, ενώ σε δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο ανέφερε πως ο πελάτης του στο παρελθόν είχε στείλει επιστολή σε μουσείο με την οποία ζητούσε να νομιμοποιήσει μεγάλο τμήμα της συλλογής του.

Η ενεργός παρουσία και επιρροή της Χρυσής Αυγής πάντως στις Δαφνές δεν είναι μυστική, καθώς το χωριό στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις δίνει ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά στην οργάνωση.

Στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, στα δύο εκλογικά τμήματα των Δαφνών, η Χρυσή Αυγή πήρε ποσοστά 5,59% και 7,98%, την ώρα που ο μέσος όρος στον Δήμο Ηρακλείου (όπου ανήκει διοικητικά το χωριό) ήταν 3,52%.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 05.04.2016