«ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ… ΧΟΥΝΤΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Νίκος Θεοχαράκης, καθηγητής Οικονομικών στο ΕΚΠΑ, μιλά για τις απειλές Μητσοτάκη προς τα πανεπιστήμια για το «σπάσιμο» των καταλήψεων και το ζήτημα της ηλεκτρονικής εξέτασης εξ αποστάσεως.

Ο ίδιος τονίζει ότι η τηλε-εξεταστική δεν διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας, σημειώνοντας και την αρνητική εμπειρία από την περίοδο του κορονοϊού. Επίσης αναφέρεται στις απειλές του πρωθυπουργού για τις καταλήψεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα με το άρθρο 16 και οι φοιτητές είναι αυτοί που ουσιαστικά προσπαθούν να το υπερασπιστούν ενώ παράλληλα κάνει λόγο για κατάλυση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων με τέτοιες παρεμβάσεις.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, ολοένα και περισσότερο, θυμίζει Χούντα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πρυτάνεις «εθελόδουλοι» που κάνουν «όλα τα χατίρια» στο υπουργείο, ενώ υπογραμμίζει ότι όσοι πρυτάνεις αντιστέκονται, βρίσκονται υπό απειλή με τις χρηματοδοτήσεις.

Αναφέρεται επίσης και στον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην παραβίαση του Συντάγματος, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά μάχονται για τις επόμενες γενιές ενώ μιλά και για την τεράστια προπαγάνδα που επιτίθεται τις κινητοποιήσεις.