ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΜΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εκκωφαντικές ήταν οι απουσίες από το πολιτικό μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα Χανιά. Μόλις ένας χρόνος έχει περάσει από την κηδεία του, τότε που συνωστίζονταν πρωθυπουργοί, πρόεδροι κομμάτων αλλά και μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες και φυσικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να χωρέσουν στη μικρή εκκλησία και στο νεκροταφείο του Γαλατά.

Ο πρωθυπουργός, αν και Χανιώτης και παρότι προσκλήθηκε επισήμως, επέλεξε να απουσιάσει. Ομοίως και η βουλεύτρια Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, παρόλο που το μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε λίγα χιλιόμετρα από το πατρικό τους σπίτι, το οποίο επισκέπτονται συχνά-πυκνά για διακοπές. Ολόκληρη η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο Γενικής Γραμματείας (ούτε καν υφυπουργού) από τη γ.γ. Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, την οποία, αν δεν γίνονταν οι από μικροφώνου συστάσεις, δεν θα γνώριζε κανείς.

Και από τον ΣΥΡΙΖΑ όμως κανείς. Ούτε λόγος φυσικά για τον πρόεδρο, αλλά ούτε καν ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, ούτε έστω ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων. Ομοίως και το ΠΑΣΟΚ, ομοίως και τα άλλα κόμματα που πέρυσι έστελναν σωρηδόν στεφάνια και αντιπροσωπείες. Ακόμα και το ΚΚΕ, που πριν από έναν χρόνο είχε όλη την ευθύνη για τον αποχαιρετισμό στον μεγάλο Μίκη, εκπροσωπήθηκε μόνο από τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αλέκο Μαρινάκη.

*Σημ.: Από τα μέλη του Κοινοβουλίου ο μόνος βουλευτής που βρέθηκε στο μνημόσυνο ήταν ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Διγαλάκης. Ο οποίος, φυσικά, με τις άοκνες προσπάθειές του για την ιδιωτικοποίηση του λόφου Καστέλλι έχει αποδείξει τις… ευαισθησίες του για τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 05.09.2022