«ΝΤΑΗΣ» ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιτέθηκε και στους συναδέλφους του που πήγαν να τον συλλάβουν ● Δεν υπέβαλε μήνυση η γυναίκα που της επιτέθηκε.

Ακόμα ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε στο Ηράκλειο και μάλιστα με δράστη έναν αστυνομικό, ο οποίος έφτασε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.

Ολα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Πατέλες του Ηρακλείου όταν οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία καταγγέλλοντας ότι ένας άνδρας χτυπάει τη σύντροφό του εν μέση οδώ, σε ένα επεισόδιο που εξελισσόταν στην αρχή μέσα και στη συνέχεια έξω από το αυτοκίνητο του ζευγαριού.

Η γυναίκα που φέρεται να δέχτηκε την επίθεση φώναζε επί ώρα προκαλώντας την αντίδραση των περιοίκων, ενώ όταν έφτασε το περιπολικό, ο δράστης ενεπλάκη σε επεισόδιο και με τον έναν από τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να ελέγξουν την ταυτότητά του, αρνούμενος να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο. Μετά από αρκετή ώρα οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ενώ προς έκπληξή τους διαπίστωσαν πως ήταν συνάδελφός τους.

Τελικά, ο 35χρονος δράστης του περιστατικού συνελήφθη και χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, αφού εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, για βία κατά υπαλλήλου και για απείθεια. Πάντως, η 30χρονη γυναίκα δεν τόλμησε να υποβάλει μήνυση κατά του αστυνομικού, ενώ στην προανακριτική κατάθεσή της αναφέρει πως υπήρξε μεν λογομαχία αλλά ο δράστης δεν τη χτύπησε. Το δικαστήριο ζήτησε ιατροδικαστική έκθεση για να διαπιστωθεί αν η γυναίκα φέρει χτυπήματα και γι’ αυτόν τον λόγο δόθηκε αναβολή στην εκδίκαση για τις 19 Μαΐου.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 10.05.2022