ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό του Ηρακλείου έχει βάλει η επίθεση στον Πέτρο Ινιωτάκη. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακούστηκαν βαριές κουβέντες και απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης, Νεκτάριου Ανδρεαδάκη, και του εκλεγμένου με την παράταξη της προηγούμενης διοίκησης προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Προφήτη Ηλία, Νίκου Μαρτιμιανάκη.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και, κουβέντα στην κουβέντα, οι δύο άνδρες σχεδόν ήρθαν στα χέρια. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ, ο τοπικός σύμβουλος τον απείλησε δημοσίως ότι «θα πάθει τα ίδια με τον Ινιωτάκη» και τον έβρισε χυδαία. Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης απαντά πως ο πρόεδρος της επιχείρησης «καπηλεύεται» τη δύσκολη θέση του χτυπημένου αντιδημάρχου και προσπαθεί να γίνει και αυτός ήρωας, ενώ κάνει λόγο και για… μπουνιά που έριξε κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου ο κ. Ανδρεαδάκης.

Παράλληλα, νέα υπόθεση απειλής εις βάρος αντιδημάρχου φέρνει στο φως η ιστοσελίδα cretalive. Αναφέρει πως έχει στη διάθεσή της καταγγελία και άλλου αντιδημάρχου, στον οποίο μέσω συγγενικών του προσώπων εστάλη το μήνυμα να αλλάξει μυαλά, αν δεν θέλει να πάθει όσα έπαθε και ο συνάδελφός του.

Τέλος, ακόμη δύο (τυχαία) περιστατικά εναντίον αιρετού προσώπου συμπληρώνουν την παραπάνω «ωραία ατμόσφαιρα» στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, άγνωστοι επιτέθηκαν το βράδυ της Κυριακής με πέτρα στο σπίτι του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Γιώργου Πιτσούλη. Από την πέτρα έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού, ενώ λίγο αργότερα διαπιστώθηκε πως κάποιος είχε τοποθετήσει καρφί σε ελαστικό αυτοκινήτου που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του κ. Πιτσούλη.

(Κεντρική φωτογραφία: Δολοφονική επίθεση από αγνώστους είχε δεχθεί ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Πέτρος Ινιωτάκης, πριν από μερικές ημέρες).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 02.12.2014