ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ακόμα μια υπόθεση παιδεραστίας συγκλονίζει την Κρήτη. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ένας 52χρονος δάσκαλος σε Δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε κορίτσια-μαθήτριές του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν γονείς από την Ιεράπετρα αντιλήφθηκαν την παράξενη συμπεριφορά του απέναντι στην οκτάχρονη κόρη τους, στην οποία έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι.

Οι γονείς στράφηκαν στην αστυνομία και με τη βοήθειά της εγκατέστησαν κάμερα καταγραφής στο δωμάτιο του σπιτιού τους, όπου γίνονταν τα ιδιαίτερα μαθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια της αστυνομίας υπάρχει το βίντεο που δείχνει ξεκάθαρα τον δάσκαλο να παρενοχλεί σεξουαλικά το μικρό κορίτσι και με βάση αυτό το υλικό ο 52χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα.

Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην πόλη της Ιεράπετρας, καθώς ο δάσκαλος είναι από τους πιο γνωστούς εκπαιδευτικούς στην πόλη και θεωρείται άνθρωπος υπεράνω υποψίας.

Ο 52χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα στην ανακρίτρια Λασιθίου, ενώ οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν αν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ασέλγειάς του εις βάρος μικρών κοριτσιών, με τα οποία βρισκόταν σε συνεχή επαφή λόγω του επαγγέλματός του.

Το νησί της Κρήτης φαίνεται τα τελευταία χρόνια να κατέχει ένα θλιβερό ρεκόρ ως προς τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Η πόλη της Ιεράπετρας είχε συγκλονιστεί πριν από μερικά χρόνια από τις αποκαλύψεις για τον γυμναστή, μέλος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε βιάσει 17χρονη τότε αθλήτρια.

Για εκείνη την υπόθεση ο γυμναστής καταδικάστηκε πριν από ένα χρόνο και βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

Το 2011 η Κρήτη είχε παγώσει ξανά από τις αποκαλύψεις για τη δράση του γυμναστή από το Ρέθυμνο, Νίκου Σειραγάκη, ο οποίος ασελγούσε συστηματικά σε αγόρια αθλητές του και ο οποίος έχει καταδικαστεί σε συνολικά 220 χρόνια κάθειρξης για τις πράξεις του.

Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη Σειραγάκη, αποκαλύφθηκε αντίστοιχη δράση και άλλου γυμναστή από το Ρέθυμνο, ο οποίος αρχικά συνελήφθη από την αστυνομία, αλλά, όταν μεταφέρθηκε στο σπίτι του για να γίνει έρευνα, διέφυγε από την προσοχή των αστυνομικών και αυτοκτόνησε με μαχαίρι της κουζίνας.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 19.02.2016