«ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πόλεις της Κρήτης εναντίον της αξιολόγησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χαρακτηρίζοντας απαξιωτική και ύποπτη τη μεθόδευση που ακολουθεί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Στο Ηράκλειο το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και από το Λασίθι, ενώ στο πλευρό τους στάθηκαν οι εργαζόμενοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (που είναι ήδη σε κινητοποιήσεις), ενώσεις συνταξιούχων και άλλοι μαζικοί φορείς.

«Είναι μια διαδικασία που προσβάλλει και την έννοια της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού καθώς με fast track διαδικασίες τα στελέχη καλούνται να αξιολογήσουν νεοδιόριστους οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι στην εκπαίδευση 15-20 χρόνια με πάρα πολλά προσόντα επαγγελματικής ανάπτυξης», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Μακράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος».

«Να μη φοβηθούν, να μην μπουν στην ψηφιακή πλατφόρμα και να μην παραστούν στις ενημερωτικές συναντήσεις με τους νέους επιθεωρητές», κάλεσε τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς η Αρετή Σπαχή, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, τονίζοντας πως μπορεί να μιλάμε για νεοδιόριστους, αλλά πρόκειται για ανθρώπους που έχουν ήδη δουλέψει σκληρά σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Απαξιωτική προς τους εκπαιδευτικούς ήταν η στάση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Μανώλη Καρτσωνάκη, ο οποίος φρόντισε να απουσιάζει από το γραφείο του στο Ηράκλειο και δεν θέλησε να συναντηθούν μαζί του οι διαμαρτυρόμενοι.

Στα Χανιά ήταν εκατοντάδες οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στο Ρέθυμνο το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία μπροστά στο δημαρχείο, επίσης με μεγάλη συμμετοχή.

Στην Κρήτη, στο σύνολό τους τα σχολεία έμειναν κλειστά, ενώ το νησί μαζί με τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Πελοποννήσου είναι μεταξύ των πρώτων περιοχών όπου πρόκειται να εφαρμοστεί το μέτρο της αξιολόγησης.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 16.02.2023